Ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Ένα οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο απέκτησε το Μητροπολιτικό Πάρκο ''Αντώνης Τρίτσης''

Ένα υπερσύγχρονο οικολογικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Eco Car, απέκτησε το Μητροπολιτικό Πάρκο ”Αντώνης Τρίτσης” με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία με την παρέμβαση αυτή «σηματοδοτεί τη βούληση να προωθήσει κάθε εναλλακτική μορφή “καθαρής” ενέργειας».

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, «στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής πολιτικής και παράλληλα με την προώθηση της ανακύκλωσης, είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό για να γίνει η Αττική μια από τις πιο σύγχρονες και καθαρές Περιφέρειες, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Προσαρμογή σε μηδενικούς ρύπους

Η επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος έγινε στο πλαίσιο της προσαρμογής στην εποχή των μηδενικών ρύπων, του σεβασμού του περιβάλλοντος και της ένταξης των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών, που αποτελούν προτεραιότητες για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.  

Το Eco Car είναι ένα έξυπνο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δυνατότητα χρήσης εντός του αστικού δημόσιου χώρου είτε αυτός αφορά το οδικό δίκτυο είτε το οριοθετημένο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Διαθέτει εξοπλισμό της πιο σύγχρονης τεχνολογίας -GPS, USB, SD CARD, MP5- στις ελάχιστες διαστάσεις που μπορεί να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο.

Έχει αυτονομία έως 300 χλμ. με 1€/100χλμ. κατανάλωση.

abb_img
spot_img