Που βρίσκεται το «έξυπνο» φανάρι στη Λεωφ. Ποσειδώνος;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα «έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους δεν σταματάνε στο κόκκινο, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Ακούστε το άρθρο

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε σε λειτουργία για πρώτη φόρα ένα «έξυπνο» φανάρι. Ο νέος σηματοδότης λειτουργεί πιλοτικά και τον συναντάμε στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Ουσιαστικά, το νέο εγχείρημα στοχεύει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και στην αποτροπή των οδηγών από τέτοιου είδους παραβάσεις. Εξασφαλίζει δηλαδή, τη χρέωση του παραβάτη με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες ή της πινακίδας του οχήματος για 20 ημέρες.

Πειραιάς: Φανάρια με προτεραιότητα στα ασθενοφόρα

Πώς λειτουργεί το «έξυπνο» φανάρι

Το «έξυπνο» φανάρι είναι συνδεδεμένο με μία κάμερα, η οποία είναι σε ψηλότερο σημείο. Η κάμερα, μόλις ανάψει κόκκινο φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, τα οποία προχωρούν σε παράβαση.

Επιπλέον, η κάμερα αποθηκεύει μία σειρά από φωτογραφίες, καθώς και ένα βίντεο μερικών δευτερολέπτων, τα οποία κάνουν περισσότερο κατανοητή την παράβαση.

Το υλικό της κάμερας λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες ξεκινούν τη διαδικασία για την αποστολή των προστίμων στους παραβάτες. Τέλος, μετά την αξιολόγηση της πιλοτικής λειτουργίας του σηματοδότη, η Περιφέρεια Αττικής εξετάζει την τοποθέτηση του και σε άλλα σημεία.

Τα «έξυπνα» φανάρια της Ford σώζουν ζωές!

Δεν ξεκίνησαν ακόμα οι κλήσεις

Η ανακοίνωση του σημείου, στο οποίο οι οδηγοί βρίσκουν το σηματοδότη έγινε για αποτρεπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής μάλιστα, οι παραβάσεις είναι εικονικές. Δεν έχει δηλαδή, επιβάλλει η Τροχαία τα αναλογούντα πρόστιμα.

abb_img