Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VS Χιόνι: Σημειώσατε 1

Με ποιο τρόπο μπορούμε να κινηθούμε με ασφάλεια στο χιόνι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με ένα θερμικό;

Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια, ο καιρός έχει αποδείξει ότι ακόμη και στην Αττική βγάζει «δόντια» κατά τους χειμερινούς μήνες. Μεγάλες ποσότητες χιονιού καλύπτουν περιοχές της Ελλάδας, ένα φαινόμενο που από εδώ και πέρα θα πρέπει να το συνηθίσουμε. Από την άλλη, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί πλέον μέρος της ζωής μας και θα πρέπει να μάθουμε πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά σε αυτές τις συνθήκες.

Φυσικά, δεν χρειάζονται κάποια ειδική μεταχείριση σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούν θερμικούς κινητήρες. Αντιθέτως, θα λέγαμε ότι ίσως είναι πιο αποτελεσματικά στη χρήση τους εντός των τειχών της πόλης. Επιπλέον, διαθέτουν συστήματα τα οποία θα μας φανούν χρήσιμα σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Ελαστικά αυτοκινήτου: Η σωστή επιλογή πονοκεφαλιάζει!

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VS χιόνι

Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε φροντίσει η μπαταρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας να έχει αποθηκευμένη μία ικανοποιητική ποσότητα ενέργειας. Άλλωστε, το ίδιο ισχύει και για τα θερμικά οχήματα, στα οποία οφείλουμε να έχουμε συμπληρώσει καύσιμο, εν αναμονή κακοκαιρίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος ώστε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκίνητό μας, ηλεκτρικό ή θερμικό, σε τέτοιες συνθήκες. Αν έχουμε εναλλακτική επιλογή να μην μετακινηθούμε, θα πρέπει να το αναβάλλουμε. Σε τέτοιες συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης και ορατότητας, έμπειροι ή άπειροι οδηγοί, κινδυνεύουν να προκαλέσουν ατύχημα.

7 γνωστές-άγνωστες λειτουργίες του αυτοκινήτου!

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VS χιόνι

Προετοιμάζοντας το… χιονισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Αρχικά, θα πρέπει να προετοιμάσουμε το… έδαφος για το ηλεκτρικό μας όχημα. Πιο συγκεκριμένα, να απομακρύνουμε την ποσότητα χιονιού από τις επιφάνειες, ξεκινώντας από την οροφή του οχήματος.

Δεν θα πρέπει να αφήσουμε πάνω του μεγάλα τμήματα χιονιού, διότι αυτά θα πέσουν όταν θα κινηθεί, δημιουργώντας πρόβλημα στους οδηγούς που ακολουθούν. Επιπλέον, στο σημείο που βρίσκονται οι τροχοί καθαρίζουμε καλά το χώρο, για να τοποθετήσουμε τις αλυσίδες.

Σε περίπτωση που υπάρχει πάγος πάνω στα κρύσταλλα του αυτοκινήτου μας, καθαρίζουμε με ειδικές ξύστρες που υπάρχουν στο εμπόριο. Ωστόσο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία πλαστική κάρτα (τράπεζας) για να έχουμε σχετικά καλό αποτέλεσμα.

Οι λεπτομέρειες του παρμπρίζ που δεν γνώριζες!

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VS χιόνι

Επιπλέον, ένα σημείο του αυτοκινήτου στο οποίο συχνά αντιμετωπίζουμε πρόβλημα είναι οι υαλοκαθαριστήρες. Σε περίπτωση που δεν έχουμε προβλέψει να τους ανασηκώσουμε πριν την κακοκαιρία, είναι πιθανόν να έχουν κολλήσει τα ελαστικά τους πάνω στο κρύσταλλο.

Μάλιστα, δεν θα πρέπει να τους ανασηκώσουμε ή να τους λειτουργήσουμε διότι θα καταστραφούν. Βέβαια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλκοολούχα χημικά, τα οποία είναι κατάλληλα για αυτή τη χρήση. Διαφορετικά, θα περιμένουμε να ζεσταθούν με τη εσωτερική θέρμανση του κλιματισμού.

Που βοηθάει η διαχωριστική γραμμή στους καθρέπτες;

Αφού έχουμε καθαρίσει το όχημα έχοντας ικανοποιητική ορατότητα, είναι η στιγμή που θα τοποθετήσουμε αλυσίδες. Για να δούμε πως θα τις τοποθετήσουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις αντίστοιχες οδηγίες.

Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε ένα αντίστοιχο σετ με χιονοκουβέρτες, οι οποίες είναι εξίσου αποτελεσματικές. Για να πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία αυτή, θα πρέπει πρώτα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, χρησιμοποιώντας ένα αδιάβροχο ζευγάρι γάντια.

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες και τα χιονολάστιχα από Οκτώβριο

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο VS χιόνι

Χρησιμοποιώντας τα «όπλα» του ηλεκτρικού αυτοκινήτου κατά του παγετού

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι παράγουν θέρμανση απευθείας όταν το επιλέξει ο οδηγός. Ιδιαίτερα, τα οχήματα με diesel κινητήρα, θέλουν αρκετή ώρα ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία το κύκλωμα νερού και να προσφέρουν θέρμανση.

Έτσι, κατά τη διάρκεια που καθαρίζουμε το ηλεκτρικό μας όχημα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό. Μάλιστα, αυτό θα συμβάλλει στο ολοκληρωτικό ξεπάγωμα τον κρυστάλλων, καθώς και στην δημιουργία άνετης ατμόσφαιρας στην καμπίνα.

Οργή στο δρόμο: Θέλει προσοχή!

Επιπλέον, τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν την δυνατότητα προγραμματισμένης λειτουργίας του κλιματιστικού. Έτσι, σε περίπτωση που γνωρίζουμε την ώρα άφιξής μας, μπορούμε να το έχουμε προγραμματίσει από πριν.

Τέλος, προσφέρουν την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού, των θερμαινόμενων καθισμάτων ή τιμονιού, καθώς και της απόψυξης των κρυστάλλων μέσω εφαρμογής στο smartphone του χρήστη. Έτσι, πριν καν κάνουμε τη διαδικασία καθαρισμού του οχήματος, έχουμε αποτελέσματα από το εσωτερικό του σπιτιού ή του γραφείου μας.

abb_img