Ηλεκτροκίνηση: Νέα ενότητα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Οι πληροφορίες που θα βρουν οι αναγνώστες και η πρόθεση του Υπουργείου να προωθήσει περαιτέρω την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προέβη σε μια ανακοίνωση που αφορά όσους ενδιαφέρει η ηλεκτροκίνηση και η αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως πλέον στην ιστοσελίδα του Υπουργείου θα υπάρχει ειδική ενότητα που θα είναι αφιερωμένη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Σκοπός αυτής της ενότητας θα είναι να παρέχει πληροφορίες στους αναγνώστες και στους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, θα παρέχει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό θα καταστήσει έναν υποψήφιο αγοραστή ηλεκτρικού οχήματος καλύτερα ενημερωμένο από μια έγκυρη πηγή. Τέλος, στην ενότητα της ηλεκτροκίνησης και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου θα υπάρχει το σύνολο των πρωτοβουλιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Συνεργασία με Intrakat για την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ – Cars Electric

Τι θα βρουν οι αναγνώστες στην ενότητα του Υπουργείου για την ηλεκτροκίνηση

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, σε αυτόν τον σύνδεσμο  οι πολίτες μπορούν να βρουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα σχετικά με ένα ηλεκτρικό όχημα. Τέτοια ερωτήματα μπορεί να αφορούν την απόδοση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και την ασφάλεια των ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης, ερωτήματα μπορεί να αφορούν τη διαχείριση της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν, επίσης, διαθέσιμες πληροφορίες για προγράμματα που αφορούν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τέτοια προγράμματα είναι το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», τα «Πράσινα Ταξί», το «e-Αστυπάλαια» και το «Φορτίζω παντού». Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου για να λαμβάνουν ενημέρωση για ζητήματα που τους αφορούν. Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα υπάρχει εμπλουτισμός του διαθέσιμου υλικού.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεργασία με ΕΥΔΑΠ στον τομέα του smart metering – Cars Electric

Οι δηλώσεις της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνας Αλεξοπούλου

Σε δηλώσεις της, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου τόνισε σχετικά ότι: «Πλέον οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ακόμα εργαλείο. Πρόκειται για μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης από την οποία οι πολίτες μπορούν να λάβουν σημαντικές πληροφορίες για ζητήματα που αφορούν στην ηλεκτροκίνηση». Αυτή η εξέλιξη είναι ένα ευχάριστο νέο για όσους εκφράζουν ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, καταδεικνύει και την επιθυμία του Υπουργείου να προωθήσει ακόμη περισσότερο την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.

abb_img
spot_img