Κατά 59% λιγότερες βλάβες στα ηλεκτρικά οχήματα

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατά 59% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν βλάβες στο δρόμο, σύμφωνα με έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακούστε το άρθρο

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατά 59% λιγότερο πιθανό να μείνουν στο δρόμο, σύμφωνα με έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο μύθος για την μικρή αξιοπιστία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν ισχύει. Τουλάχιστον σύμφωνα με την έρευνα ενός έναν εκ των κορυφαίων παρόχων οδικής βοήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αντίθετα με τις φήμες, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κατά 59% λιγότερο πιθανό να έχουν βλάβες στον δρόμο, σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα.

Η έρευνα της Start Rescue για τις βλάβες

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το καινούργια έως 10 ετών είναι κατά 59% λιγότερο επιρρεπή σε βλάβες, σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα». Δήλωσε ο Lee Puffett, Διευθύνων Σύμβουλος της Start Rescue. «Αυτό ενδέχεται να εκπλήξει κάποιους. Αλλά έχουμε περισσότερα από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλέον στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου. Και οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο εύκολα. Αφού είναι λιγότερο πιθανό να μείνουν στο δρόμο».

Και πρόσθεσει: «Το εμπόδιο για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου οποιασδήποτε ηλικίας είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά πραγματικό. Οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν είναι σαν αυτές των κινητών τηλεφώνων ή των φορητών υπολογιστών. Διατηρούν πολύ περισσότερη από τη χωρητικότητα τους και δίνουν αρκετή αυτονομία οδήγησης. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να φροντίζουμε την μπαταρία 12 βολτ για να αποφύγουμε μία από τις πιο κοινές αιτίες κλήσεων για οδική βοήθεια». Η μπαταρία 12 βολτ έχει την ίδια χρήση με τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου. Όπως η μίζα, τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες.

Τα καλά νέα είναι ότι, με τα δεδομένα της Start Rescue, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λιγότερο πιθανό να καλέσουν την οδική βοήθεια για βλάβες της μπαταρίας. Σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα βενζίνης ή πετρελαίου. Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αυτό αντιστοιχεί σε 23,7% των κλήσεων, σε σύγκριση με το 29,7% για τα συμβατικά. Η τακτική χρήση διατηρεί την μπαταρία των 12 βολτ σε καλή κατάσταση και μας γλυτώνει από προβλήματα. Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτό το σύστημα είναι υπεύθυνο για να ανοίξει τις πόρτες και να ξεκινήσει ο κινητήρας.

Η Start Rescue, που άρχισε τη δραστηριότητα της το 2009. Και ανήκει στην τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία οδικής βοήθειας του Ηνωμένου Βασιλείου, την Call Assist. Η οποία έχει πλέον πάνω από δύο εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: startrescue.co.uk

abb_img