Καθυστέρησες το ΚΤΕΟ; Δες τι θα πληρώσεις!

Το ΚΤΕΟ καλό είναι να μην το αμελείτε πλέον, καθώς το πρόστιμο που μπορεί να επιβληθεί μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 400 ευρώ.

Ακούστε το άρθρο

Oι κάτοχοι οχημάτων είναι υποχρεωμένοι σε συγκεκριμένα διαστήματα να διενεργούν τον απαραίτητο έλεγχο του οχήματος στο ΚΤΕΟ. Αυτό βελτιώνει την οδική ασφάλεια μέσω ενός υγιέστερου στόλου οχημάτων.

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Υποχρέωση τεχνικού ελέγχου υπάρχει για όλα τα νέα επιβατικά Ι.Χ. μετά την 4ετία από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Από εκεί και πέρα, ο περιοδικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός κάθε 2ετία.

ΚΤΕΟ: Υπενθύμιση με SMS για τους «ξεχασιάρηδες»

Τα ίδια διαστήματα ισχύουν και για τα δίκυκλα, εκτός από τα ταξί και τα εκπαιδευτικά οχήματα, τα οποία έχουν ετήσιο περιοδικό έλεγχο. Σε ότι έχει να κάνει με το κόστος, αυτό ξεκινάει από τα 45 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και τα 55 ευρώ.

Πρόστιμα σε περίπτωση αμέλειας

Το ύψος των προστίμων ποικίλει ανάλογα την κατηγορία του εκάστοτε οχήματος, αλλά και το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης, ως εξής:

  • Έως 30 ημέρες: 16 ευρώ
  • Από 30 ημέρες έως 6 μήνες: 33 ευρώ
  • Άνω των 6 μηνών: 65 ευρώ

Στην περίπτωση κατά την οποία, μετά το 6μηνο της καταληκτικής προθεσμίας ελέγχου το όχημα δεν περάσει ΚΤΕΟ, εκτός από το πρόστιμο που αναφέραμε παραπάνω, υπάρχει ακόμη ένα που αγγίζει τα 150 ευρώ για την εφορία.

Προ των πυλών το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Επιπλέον, αν σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν έχετε περάσει ΚΤΕΟ, τότε θα βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 400 ευρώ. Εάν ο ιδιοκτήτης του οχήματος τακτοποιήσει την υποχρέωσή του εντός 10 ημερών, τότε θα πληρώσει μόνο το 1/8 του προστίμου. Δηλαδή 50 ευρώ.

Η εφαρμογή MyAuto είναι στον αέρα!

Προειδοποιητικό SMS για έλεγχο ΚΤΕΟ

Μία νέα εφαρμογή που ετοιμάζει το Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα στέλνει προειδοποιητικά SMS στους Έλληνες οδηγούς για τη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή στοχεύει στον περιορισμό της αποχής από τους ελέγχους, καθώς και στην τελευταία προειδοποίηση των παραβατών πριν την επιβολή προστίμων.

abb_img