«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Έγκριση καταβολής επιδότησης σε 268 δικαιούχους

Η διάθεση των κεφαλαίων από το ΥΠΕΝ και η πίστωση στους δικαιούχους έως τις 19 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ».

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την έγκριση της καταβολής 2.047.479,92 ευρώ σε 268 δικαιούχους που είχαν κάνει αίτηση επιδότησης στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Η διάθεση των κεφαλαίων έγινε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η πίστωση τους στους δικαιούχους θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023.

Γεωθερμία: Ολοκλήρωση υποβολής φακέλων για έρευνες στη Β. Ελλάδα – Cars Electric

Οι τελευταίες εξελίξεις στη δράση «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο υπήρξε καταβολή επιδοτήσεων ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι επιδοτήσεις αυτές αφορούσαν 1.870 δικαιούχους. Επιπλέον, έχει υπάρξει ήδη ανακοίνωση πως το πρόγραμμα θα έχει συνέχεια. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι φορείς έχουν δώσει παράταση έως το τέλος Απριλίου του 2024 για την υποβολή νέων αιτήσεων. Παράλληλα, κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα στοχεύουν στη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων κεφαλαίων. Τα κεφάλαια αυτά έχουν συνολικά ύψος 65 εκατομμύρια ευρώ.

FARIA Renewables: Συμφωνία με τη DEME στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας – Cars Electric

Τα στοιχεία που αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει πως έως σήμερα στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης έχει υπάρξει υποβολή 23.162 αιτήσεων φυσικών και νομικών προσώπων, οι οποίες παραμένουν ενεργές. Από αυτές, 19.369 έχουν λάβει έγκριση. Ταυτόχρονα, έχει λάβει χώρα η συμπερίληψη 17.587 αιτήσεων σε αποφάσεις υπαγωγής.

Η ανακοίνωση τονίζει επίσης πως στις 11 Δεκεμβρίου υπήρξε στη «Διαύγεια» η ανάρτηση της 13ης απόφασης για την υπαγωγή αιτούντων στη συγκεκριμένη δράση. Συνολικά, ο αριθμός των πλέον πρόσφατων αιτήσεων που έχουν λάβει έγκριση φτάνει τις 2.189. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο αντίστοιχες αποφάσεις έχουν οδηγήσει στην υπαγωγή 8.585 δικαιούχων στο πρόγραμμα.

ΑΔΜΗΕ: Εξελίξεις στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Cars Electric

Ο σκοπός της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»

Όπως αναφέρει η σχετική ΚΥΑ, σκοπός του δεύτερου κύκλου της εν λόγω δράσης αποτελεί η προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Επομένως, υπάρχει επιδίωξη προώθησης της διείσδυσης ηλεκτρικών οχημάτων στον στόλο των οχημάτων που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών ρύπων, κάτι που αποτελεί βασικό στόχο της πολιτικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Εξάλλου, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα δηλώνει ξεκάθαρα τον παραπάνω στόχο.

abb_img
spot_img