Νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα είναι μια πόλη παράδειγμα προς μίμηση, σε ό,τι σχετίζεται με την τεχνολογική πρωτοπορία και την επένδυση στην καινοτομία. Το πράττει εδώ και χρόνια στον χώρο της αυτοκίνησης και συνεχίζει στην ίδια ρότα, μεταβαίνοντας στην ηλεκτρική εποχή.

Όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων, εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο, η εγκατάσταση νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη.

Βάσει της νομοθεσίας, θα πρέπει να χωροθετηθούν στις πόλεις με το σχετικό όριο να είναι 1 φορτιστή ανά 1.000 κατοίκους. Η μελέτη που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα καθορίζει τα σημεία και τον χρόνο τοποθέτησης των φορτιστών, με βάση τα κριτήρια, τις τοπικές ανάγκες και ιδιομορφίες και του κυκλοφοριακού, κατόπιν της μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης.

Ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στη νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, καθώς:

  1. Διαθέτει ήδη δύο δωρεάν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στον χώρο στάθμευσης της οδού Κανούτα και στον Μύλο Ματσόπουλου.
  2. Τοποθετεί άλλους δύο δωρεάν ταχυφορτιστές, άμεσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Δικαστηρίων και τον ερχόμενο Ιανουάριο στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου. οι ταχυφορτιστές εγκαθίστανται με τη συνεργασία των δύο εταιρειών του Δήμου, e-trikala ΑΕ και Αστική Ανάπτυξη.
  3. Από το 2018 υλοποίησε μέσω της e-trikala ΑΕ, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEN για την εξέταση της μικροκινητικότητας. Με το εν λόγω πρόγραμμα πέντε οχήματα παρασχέθηκαν δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες, πέντε οχήματα δόθηκαν σε εταιρείες ταχυμεταφορών για εκτίμηση δυνατοτήτων, ενώ ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιών.
  4. Τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2020), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων κάθε είδους στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Στόχος, να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες την επόμενη γενιά στην αυτοκίνηση.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!