Στα Τρίκαλα παράγεις ρεύμα… παρκάροντας!

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Παρκάρω & Volt-άρω» στα Τρίκαλα, μετατρέπει τα χρήματα των οδηγών σε κιλοβατώρες για καλό σκοπό.

Ακούστε το άρθρο

Είναι γνωστό πλέον ότι τα Τρίκαλα δρουν έχοντας ως γνώμονα τον άνθρωπο και τη διευκόλυνσή του για μία καλύτερη καθημερινότητα. Η πόλη της Θεσσαλίας καινοτομεί ξανά με μία νέα επαναστατική εφαρμογή, η οποία θα δώσει «ανάσα» στα νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη.

Ουσιαστικά, είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών, τα οποία έχει «χτυπήσει» η ακρίβεια και κυρίως το αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αθήνα-Τρίκαλα σε λιγότερο από 3 ώρες με τον Ε65

Τα Τρίκαλα μοιράζουν… κιλοβατώρες

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Τρικκαίων έχει λανσάρει την καινοτόμα εφαρμογή «Παρκάρω & Volt-άρω», ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022. Μέσω αυτού, τα μισά από τα χρήματα που πληρώνει ο οδηγός για να παρκάρει μετατρέπονται σε κιλοβατώρες που τοποθετούνται σε έναν «ενεργειακό κουμπαρά».

Ειδικότερα, τα έσοδα μαζί με το 30% των βεβαιωμένων παραβάσεων για στάθμευση πιστώνονται στους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών. Προφανώς, η πίστωση είναι εφικτή μέσω του κωδικού «RF» που κάθε δικαιούχος έχει γνωστοποιήσει στον Δήμο.

Επίσης, το ποσό είναι μεγαλύτερο από 100 ευρώ και αντιστοιχεί σε 550 kWh, όσες δηλαδή είναι οι κιλοβατώρες που καταναλώνει ένα νοικοκυριό.

Τα Τρίκαλα συνεχίζουν να «κινούνται»… αυτόνομα!

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επιπλέον, οι δικαιούχοι προκύπτουν από τη βάση δεδομένων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), μέσω κλήρωσης. Όσοι λαμβάνουν τα χρήματα κάθε μήνα, μένουν εκτός των επόμενων κληρώσεων, μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής λίστας δικαιούχων.

Ακόμη, η χρήση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης είναι εφικτή μέσα από την εφαρμογή Novoville.

Οι οδηγοί μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν τα εξής:

  • Εντοπισμός της ακριβής τους θέσης μέσω GPS
  • Επιλογή του χρόνου στάθμευσης
  • Βλέπουν το κόστος και την ώρα λήξης της στάθμευσης και ενεργοποιούν το εισιτήριό τους
  • Λήψη ενημερώσεων με push notification 10 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου στάθμευσης
  • Επέκταση του χρόνου στάθμευσης εξ αποστάσεως

Τρίκαλα: Τα ρομπότ Yape μεταφέρουν τα γράμματα του Άι-Βασίλη

Τέλος, το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Τρικκαίων περιλαμβάνει:
  • 530 θέσεις επισκεπτών
  • 290 θέσεις μονίμων κατοίκων
  • 25 θέσεις ΑμεΑ
  • 124 σημεία/600 θέσεις μοτοσυκλετών/ποδηλάτων
  • 43 θέσεις φορτοεκφόρτωσης
abb_img