Ο Δακτύλιος πάει… διακοπές!

Ο Δακτύλιος των Αθηνών μας αποχαιρετά για το καλοκαίρι και θα επανέλθει από το φθινόπωρο, όπως ορίζει η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Από την Παρασκευή 22-7-2022 έληξε το μέτρο του Μικρού Δακτυλίου για την περίοδο 2021-2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Μικρός Δακτύλιος αφορά την εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων (μονά-ζυγά) στο κέντρο της Αθήνας.

1544: Ένας νέος αριθμός για τους οδηγούς στην Αττική

Ο Μικρός Δακτύλιος και τα όρια του

Τα όρια του Μικρού Δακτυλίου καθορίζουν οι ακόλουθες οδοί:

«Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιπίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας»

1.300 νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Ο Πράσινος Δακτύλιος ισχύει ακόμα

Ο Πράσινος Δακτύλιος καθιέρωσε τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία. Επιπλέον, για να επηρεάζει την κυκλοφορία των εν λόγω οχημάτων ο Πράσινος Δακτύλιος, πρέπει αυτά να φέρουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1999.

Για τα συγκεκριμένα λοιπόν οχήματα οι περιορισμοί εντός της ζώνης του Μεγάλου Δακτυλίου ισχύουν ακόμη. Μάλιστα, τα όρια του Μεγάλου Δακτυλίου είναι τα ακόλουθα:

«Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελ. Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγ. Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι»

Fuel Pass 2 και Car Wallet έρχονται τον Ιούλιο!

Ποιοι μπαίνουν στο κέντρο της Αθήνας

Όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μπαίνουν, επομένως, ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους.

Το δίπλωμα οδήγησης έρχεται στο κινητό!

Πότε θα επιστρέψει ο Δακτύλιος;

Προφανώς, τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2022-2023 θα τα ρυθμίσει η σχετική Υπουργική Απόφαση, την έκδοση της οποίας αναμένουμε.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!