1544: Ένας νέος αριθμός για τους οδηγούς στην Αττική

Το 1544 είναι ο νέος τετραψήφιος αριθμός της Περιφέρειας Αττικής, τον οποίον καλούν οι οδηγοί του λεκανοπεδίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ακούστε το άρθρο

Στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής θα έχουν πρόσβαση, όσοι καλούν στο 1544 σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η λειτουργία, μάλιστα, του κέντρου θα είναι 24ωρη και για 365 μέρες το χρόνο. Ουσιαστικά, στον εν λόγω αριθμό οι οδηγοί θα δηλώνουν τυχόν προβλήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής.

Η εφαρμογή που καταγράφει την παράνομη στάθμευση!

Η γραμμή 1544

Στο 1544, λοιπόν, οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν φθορές του οδοστρώματος και προβλήματα στους φωτεινούς σηματοδότες, τις διαγραμμίσεις αλλά και τη σήμανση.

Επιπρόσθετα, πεζοί και οδηγοί μπορούν να αναφέρουν οτιδήποτε θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Η ύπαρξη λαδιών, δηλαδή, στο οδόστρωμα, φερτών υλικών ή άλλων αντικειμένων αφορά τη λειτουργία του Κέντρου και του 1544.

Αθήνα: Επιχείρηση «σκούπα» για 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Οι πληροφορίες για τη γραμμή

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει την τοποθέτηση 3.000 μικρών πινακίδων στους ιστούς φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου. Οι πινακίδες αναφέρουν τον αριθμό 1544 και φέρουν ένα QR Code.

Το QR Code, μάλιστα, δίνει πρόσβαση απευθείας στους πεζούς μέσω του κινητού τους τηλεφώνου στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής. Στην εν λόγω σελίδα, δηλαδή, προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής πληροφορίες για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Ο ΣΕΑ Σείριος «ανασταίνεται» με νέο υβριδικό σταθμό φόρτισης οχημάτων

Ακόμη, οι πληροφορίες των πινακίδων είναι διαθέσιμες και στα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι επισκέπτες της περιφέρειας για τη λειτουργία της γραμμής. Τέλος, ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει τοποθετήσει 110 πινακίδες με τον αριθμό 1544 σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Πότε ξεκινά η λειτουργία του 1544

Την γραμμή του 1544 θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος από τις 15 Απριλίου. Επιπλέον, η Περιφέρεια Αττικής θα δημιουργήσει και ηλεκτρονική εφαρμογή για smartphones.

Αθήνα-Καρδίτσα σε 2 ώρες και 35 λεπτά με τον Ε65!

Ακόμα, το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου έχει ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευση του. Τέλος, μετά τις απαραίτητες εργασίες για τον πολυκαναλικό αριθμό, το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας θα εξυπηρετεί πολλές γραμμές ταυτόχρονα.

Τι δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ασφάλεια των πολιτών. Το 1544 αποτελεί συνέχεια των ενεργειών για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Επιδότηση καυσίμων ως αντίβαρο για την ακρίβεια

Ακόμα, η γραμμή του 1544 στοχεύει στην άμεση επικοινωνία με τους χρήστες του οδικού δικτύου. Τέλος, οι υποδείξεις και τα σχόλια τους θα συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας και της βελτίωσης της λειτουργικότητας του δρόμου».

 

abb_img