Το Vodafone Business «ηλεκτρίζει» τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αποκτάει ένα ολοκληρωμένο σύστημα μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων από το Vodafone Business.

Το έργο «Προμήθεια, Εγκατάσταση, Παραμετροποίηση και Λειτουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Μίσθωσης Ηλεκτρικών Ποδήλατων στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης», είναι έτοιμο να κάνει τις αστικές μετακινήσεις εύκολες και… «πράσινες».

Ανάδοχος του έργου είναι το Vodafone Business, και μέσα από αυτό σκοπεύει να ανοίξει νέες προοπτικές στις ήδη διαθέσιμες και ευέλικτες επιλογές μικροκινητικοτητας για τους δημότες.

ElectriCITY Podcast: Ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο CarsElectric.gr

Με την… ευλογία του Vodafone Business

Πιο συγκεκριμένα, με βάση το έργο, το Vodafone Business θα αναλάβει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο. Αυτό μεταξύ άλλων θα επιτρέπει και την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού, το οποίο είναι πολύ βολικό.

Ειδικότερα, μέσα από το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, οι πολίτες αποκτούν την ευχέρεια να παραλάβουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν. Επιπλέον, μπορούν να το επιστρέψουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης. Αυτά θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου αποκτά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

Τι θα περιλαμβάνουν οι σταθμοί ενοικίασης;

Τα ποδήλατα θα είναι σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης. Μάλιστα, αυτοί θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος με «Έξυπνη» Κλειδαριά IoT (4G/GPS). Επίσης, θα διαθέτουν και θέσεις φόρτισης που θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι στον σταθμό.

Ακόμη, θα υπάρχει και 4G router τερματικό μίσθωσης ποδηλάτου συμπεριλαμβανομένου συστήματος φόρτισης, οθόνης αφής, αναγνώστη πιστωτικών/ χρεωστικών καρτών και εκτυπωτή αποδείξεων.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια Web-Based Λογισμικού Διαχείρισης Συστήματος. Μέσω αυτού θα είναι εφικτή η συνολική διαχείριση και η παρακολούθηση λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων. Επιπλέον, θα υπάρχει και Mobile εφαρμογή (iOS, Android), μέσω της οποίας θα είναι εφικτή η μίσθωση ποδηλάτου από τους χρήστες.

Το ΔΕΗ e-bike Festival επιστρέφει για 3η χρονιά

Ποιος είναι ο στόχος του έργου;

Τέλος, μέσω του εν λόγω έργου ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα προσφέρει στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης οικονομική πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και η διευκόλυνση και ανακούφιση των υπολοίπων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Όπως επίσης, ο περιορισμός της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, καθώς και ο μετριασμός της περιβαλλοντικής μόλυνσης και ηχορύπανσης.

abb_img
spot_img