Ο Mark Webber… δαμάζει την Porsche Taycan στην Τασμανία

Το εντυπωσιακό τοπίο της Τασμανίας, αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τον Mark Webber στο τιμόνι μίας Porsche Taycan Cross Turismo.

Η Τασμανία διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο δρόμων που διασχίζουν το ατελείωτο φυσικό της τοπίο. Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες μοντέλων Porsche, όπως ο Mark Webber, θα σας πουν ότι οι δρόμοι είναι ιδανικοί για σπορ αυτοκίνητα. Ο πρώην οδηγός της Formula 1, βρέθηκε εκεί με την ηλεκτρική Porsche Taycan Cross Turismo, ώστε να απολαύσει τις… αρετές της.

Αν υπάρχει ένα τμήμα της Τασμανίας όπου οι οδηγοί πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, αυτό είναι το Jacob’s Ladder. Προφανώς, αποτελεί έναν από τους αγαπημένους δρόμους του Webber. Και όχι μόνο επειδή είναι γραφικό, αλλά γιατί είναι μία πρόκληση για οδηγούς και οχήματα. Εκεί, μία συλλογή από τολμηρές φουρκέτες και λόφους, στο Εθνικό Πάρκο Ben Lomond, διασχίζει το βραχώδες περιβάλλον.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Porsche έρχεται το 2027

Τι δήλωσε ο Mark Weber για την Porsche Taycan και το τοπίο της Τασμανίας:

«Το τοπίο της Τασμανίας έχει ομοιότητες με το Μόντε Κάρλο και ακόμη και την πίστα του Μακάο με τις πολύ σφιχτές φουρκέτες. Φυσικά, η Porsche Taycan Cross Turismo είναι ιδανική για αυτό, με το κιβώτιο δύο ταχυτήτων του να προσφέρει απίστευτη επιτάχυνση.

Συμμετείχα στην πρώιμη ανάπτυξη του Taycan πριν από μερικά χρόνια. Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις όλες τις αρχές και τις πρακτικές της Porsche να εφαρμόζονται σε αυτό το ειδικό αυτοκίνητο. Όταν πρόκειται για σταθερή απόδοση ισχύος και ροπής, αυτό που μπορεί να κάνει το Taycan είναι εξαιρετικό.

Η ιδέα πίσω από το λογότυπο της Porsche

Ο Mark Webber δαμάζει την Porsche Taycan στην Τασμανία

Λατρεύω την έκδοση Cross Turismo της Taycan γιατί είμαι περισσότερο τύπος που του αρέσει η οδήγηση σε δρόμο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης και απόσταση από το έδαφος που επιτρέπει την κίνηση σε δύσβατα μέρη. Είναι υπέροχη για τους δρόμους της Τασμανίας και κατάλληλη για να ανακαλύψεις περιπετειώδη μέρη που προσφέρει αυτή η ιδιαίτερη άγρια ​​φύση.

Ωστόσο, η οδήγηση σε ένα τέτοιο μέρος, μας υπενθυμίζει γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας για τις μελλοντικές γενιές. Βέβαια, το πρωτοποριακό πνεύμα της Porsche εξακολουθεί να εξετάζει πώς μπορεί να είναι ηγέτης. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή βιώσιμων τεχνολογιών, όπως τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και τα eFuels, με στόχο την μείωση των εκπομπών CO2».

Porsche: Η πρώτη ηλεκτρική Boxster καταφθάνει

Ο Mark Webber δαμάζει την Porsche Taycan στην Τασμανία

Τα χαρακτηριστικά της Porsche Taycan Cross Turismo

Αρχικά, η Porsche Taycan Cross Turismo έχει βάρος 2.320 κιλά και μήκος 4,97 μέτρα. Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μπορεί να προσφέρει μέγιστη ισχύ 476 ίππων και 500 Nm. Επιπλέον, το σύστημα παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία, η οποία έχει καθαρή χωρητικότητα 83,7 kWh. Μάλιστα, η φόρτιση της μπαταρίας με την χρήση ταχυφορτιστή μπορεί να φτάσει από το 5% στο 80% σε περίπου 22 λεπτά.

Οι Porsche Taycan έγιναν 100.000!

Ανάλογα εκρηκτικές είναι και η επιδόσεις του σπορ υπερυψωμένου μοντέλου της γερμανικής φίρμας. Πιο συγκεκριμένα, η Porsche Taycan Cross Turismo πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα, με τη χρήση Launch Control. Επιπλέον, για το «0-200» ο χρόνος είναι επίσης εντυπωσιακός, αφού θα χρειαστούν μόνο 15,6 δευτερόλεπτα. Τέλος, την τελική ταχύτητα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, περιορίζει ο κατασκευαστής στα 220 χλμ./ώρα.

Στο παρακάτω video μπορούμε να απολαύσουμε τον Mark Weber στο τιμόνι της Porsche Taycan Cross Turismo, να απολαμβάνει τις εντυπωσιακές διαδρομές της Τασμανίας:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!