Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προστατεύουν το περιβάλλον!

Το περιβάλλον και η προστασία του, αποτελούν πρωταρχικό στόχο για τους κατασκευαστές, κατά τη διάρκεια της παραγωγής αυτοκινήτων.

Η μείωση του αντίκτυπου στο περιβάλλον από την παραγωγή αυτοκινήτων, αποτελεί κύριο στόχο για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. Επιπλέον, επιθυμούν την κατανάλωση όλο και λιγότερης ενέργειας κατά τη διαδικασία παραγωγής των αυτοκινήτων. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της ACEA, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μείωσαν την κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγή κατά 23% από το 2006.

Η Goodyear υπο-στηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος

Στόχος το «καθαρό» περιβάλλον από εκπομπές CO2

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιθυμούν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της παραγωγής. Μάλιστα, η ζήτηση της ενέργειας είναι αυξημένη, λόγω της αύξησης της πολυπλοκότητας της παραγωγής.

Ακόμη, οι κατασκευαστές στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2 στο περιβάλλον, κατά τη διαδικασία παραγωγής των αυτοκινήτων. Μάλιστα, από το 2006 παρατηρούμε μείωση των εν λόγω εκπομπών κατά 45,9%.

Στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συνέβαλλε η χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πήγες. Επιπρόσθετα, κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες επέλεξαν ενέργεια από πηγές με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα.

Μπαταρίες στέρεας κατάστασης: Φιλικές προς το περιβάλλον!

Μειωμένες και οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC)

Οι πτητικές οργανικές ενώσεις VOC είναι οργανικοί διαλύτες, τους οποίους εκπέμπει το τμήμα βαφής και επεξεργασίας του αμαξώματος. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες λοιπόν, αντικατέστησαν τις βαφές με βάση τους διαλύτες, με βαφές με βάση το νερό. Με αυτό τον τρόπο μείωσαν τις εκπομπές VOC κατά 57,2%, τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Peugeot e-Expert Hydrogen «σκέφτεται» το περιβάλλον

Τέλος, το περιβάλλον και η προστασία του απαιτούν τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων κατά την παραγωγή των αυτοκινήτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες λοιπόν, μείωσαν τα παραγόμενα απορρίμματα κατά 31,3% από το 2006.

abb_img
spot_img