Τα υβριδικά αεροσκάφη της GE Aerospace θα πετάξουν με… NASA

H GE Aerospace παρουσίασε το σχέδιο... βαφής για τα υβριδικά αεροσκάφη της, τα οποία θα πετάξουν στο πλαίσιο του προγράμματος EPFD της NASA.

Τα υβριδικά ηλεκτρικά αεροσκάφη της GE Aerospace θα πετάξουν στο πλαίσιο του προγράμματος Electrified Powertrain Flight Demonstration (EFPD) της NASA. Μάλιστα, αποκάλυψε μαζί με την εταιρεία κατασκευής κινητήρων magniX, το σχέδιο βαφής των υβριδικών σκαφών που θα πετάξουν στο EPFD.

Μέσω του EPFD, η NASA συνεργάζεται με την αμερικανική εταιρεία με έδρα το Οχάιο, για τη διεξαγωγή δοκιμών εδάφους και αέρος. Προφανώς, οι δοκιμές γίνονται σε υφιστάμενα δοκιμαστικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν μετασκευαστεί με τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.

Vaeridion και Customcell: Μία ηλεκτρική «συνεργασία»

Η GE Aerospace κάνει δοκιμές για μελλοντικά υβριδικά αεροσκάφη

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του EPFD, η GE Aerospace αναπτύσσει ένα υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας. Να σημειώσουμε ότι και η Boeing, καθώς και η θυγατρική της Aurora Flight Sciences, έχουν συνάψει συνεργασία με την GE Aerospace για την υποστήριξη των πτητικών δοκιμών. Ουσιαστικά, χρησιμοποιούν ένα τροποποιημένο αεροσκάφος Saab 340B, το οποίο χρησιμοποιεί τους κινητήρες CT7 της GE.

ATEA: Ένα ηλεκτρικό-υβριδικό αεροσκάφος από τη Γαλλία

Ο διευθυντής της GE Aerospace, Arjan Hegeman, δήλωσε:

«Η GE Aerospace οραματίζεται ένα πιο ηλεκτρικό μέλλον της πτήσης. Οι ερευνητικές μας συνεργασίες με τη NASA συνεχίζουν να προωθούν τα σύγχρονα συστήματα πρόωσης με έναν σημαντικό στόχο. Δηλαδή τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπομπών σε σύγκριση με τους σημερινούς κινητήρες αεροσκαφών».

Το Doroni Aerospace H1 πραγματοποίησε επανδρωμένη πτήση

Σε τι στοχεύει το πρόγραμμα EPFD της NASA;

Στόχος του έργου είναι η μετάβαση υβριδικών συστημάτων πρόωσης με ισχύ μεγαβάτ, σε αεροσκάφη μικρών αποστάσεων που μεταφέρουν 30 με 70 επιβάτες. Επίσης, περιφερειακά εμπορικά αεροσκάφη που μεταφέρουν μέχρι και 180 επιβάτες θα υιοθετήσουν τα υβριδικά συστήματα πρόωσης.

Τέλος, η GE ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο, ότι σχεδιάζει επένδυση έως και 20 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή αφορά την προσθήκη ενός νέου κυττάρου δοκιμών και εξοπλισμού στο Κέντρο Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ηλεκτρικής Ισχύος στο Ντέιτον του Οχάιο.

Editorial