7 tips για ένα φθινόπωρο χωρίς άγχος!

To φθινόπωρο αρχίζει να κάνει αισθητή τη παρουσία του και για να κινείστε με ασφάλεια πρέπει να περιποιηθείτε το αυτοκίνητό σας.

Η κατάλληλη φροντίδα του αυτοκίνητου επιβάλλεται και για το φθινόπωρο, όπως και η αυξημένη προσοχή στο δρόμο. Η ολισθηρότητα του οδοστρώματος είναι έντονη και η μειωμένη πρόσφυση προκαλεί τροχαία ατυχήματα. Για αυτό τον λόγο (και για πολλούς ακόμα) το αυτοκίνητό σας πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα σημαντικά tips που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου σας:

1. Ένα καλό πλύσιμο είναι σημαντικό

Μην σας κάνει εντύπωση, αυτή είναι η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει ειδικά μετά την ταλαιπωρία που υπέστη το αυτοκίνητό σας τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία και στα «κρυφά» σημεία του αυτοκινήτου για να φύγει η σκόνη που έχει μαζευτεί από τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις.

Δεν θα πρέπει να παραμελήσετε τις ζάντες σας, καθώς η βρωμιά σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες και με διάφορα χημικά που μπορεί να πατήσει ένα αυτοκίνητο κατά την κίνησή του, είναι πιθανό να προκαλέσει διάβρωση στο υλικό της ζάντας.

Τέλος, ανοίξτε το καπό και καθαρίστε τυχόν πευκοβελόνες που έχουν μαζευτεί. Μικρή λεπτομέρεια, αλλά είναι πιθανό να δημιουργήσει υπερχείλιση από μια βροχή, λόγω της φραγμένης διόδου. Αν συμβεί αυτό, τότε το νερό θα κυλίσει στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα.

Ελαστικά: Αλλάζω τη διάσταση του κατασκευαστή ή όχι;

2. Κέρωμα

Αφού τελειώσετε με το ξέπλυμα του αυτοκινήτου σας, καλό είναι να κερώσετε όλη την επιφάνεια του. Το κερί σχηματίζει ένα στρώμα πάνω στο βερνίκι και προστατεύει το χρώμα από τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου.

3. Λάστιχα και φρένα πρέπει να είναι σε άψογη κατάσταση!

Μεγάλη διαφορά πέρα από την κατάσταση του οδοστρώματος, διαδραματίζει και η κατάσταση του οχήματος. Αν τα ελαστικά χρήζουν αλλαγής πρέπει να γίνει άμεσα. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει το σύστημα μετάδοσης κίνησης και πέδησης για να λειτουργεί στην εντέλεια κάτω από όλες τις συνθήκες.

Πώς θα μειώσουμε το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου;

4. Μην αμελείτε την αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να οδηγείτε με βροχή και είτε οι υαλοκαθαριστές να μην απομακρύνουν επαρκώς την ποσότητα νερού, είτε στην χειρότερη των περιπτώσεων να χαλάσει ο μηχανισμός κίνησης. Ελέγξτε τους ενδελεχώς για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Φυσικά θα πρέπει να ελέγξετε και το νερό στο δοχείο τους, για να φροντίσετε να έχετε καθαρό παρμπρίζ εμπρός και πίσω.

7 tips για ένα φθινόπωρο χωρίς άγχος!

5. Μπαταρία και φώτα

Η μπαταρία του αυτοκινήτου καλό είναι να αντικατασταθεί πριν έρθουν τα μεγάλα κρύα του χειμώνα, γιατί τότε θα είναι αργά και θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Επίσης το φθινόπωρο αρχίζει να σκοτεινιάζει νωρίτερα. Για αυτό πρέπει τα φώτα σας να δουλεύουν άψογα για να προσφέρουν την μέγιστη ορατότητα.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Που να φορτίσω;

6. Έλεγχος αντιψυκτικού

Το αντιψυκτικό είναι πολύ σημαντικό για όλο το χρόνο καθώς περιέχει πρόσθετα για την πρόληψη της διάβρωσης αλλά και τη βελτίωση της ψύξης. Ένας παγωμένος κινητήρας κοστίζει πολύ για να επισκευαστεί, οπότε αν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία τώρα είναι μια καλή στιγμή για να ελέγξετε τη συγκέντρωση.

Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή θα σας δώσει λεπτομέρειες για το σωστό αντιψυκτικό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο αυτοκίνητό σας. Προφανώς, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και η μείξη τους θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα.

Μην αγχωθείτε με αυτό, αφού η επίσκεψη στον μηχανικό σας, σας βγάζει από τη δύσκολη θέση. Μάλιστα, πολλά συνεργεία προσφέρουν φθηνούς ή ακόμη και δωρεάν ελέγχους αυτή την εποχή του έτους.

7. Προσοχή στα φύλλα!

Μπορεί τα φύλλα από τα δέντρα να δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, κατάλληλο για φωτογραφία τοπίου, αλλά όταν οδηγείτε πρέπει να δίνετε την μέγιστη προσοχή. Τα φύλλα μόλις βραχούν προκαλούν έντονη ολίσθηση του αυτοκινήτου, όπως όταν πατήσουμε πάγο.

Καλό φθινόπωρο σε όλους και με προσοχή στους δρόμους!

Editorial