Σημεία φόρτισης: Έρχεται νέο App!

Τα σημεία φόρτισης στην ελληνική επικράτεια θα δείχνει μία νέα εφαρμογή, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου έλαβε χώρα το 6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης, στο οποίο έδωσε το «παρών» ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής. Οι συζητήσεις εστίασαν κυρίως στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα από το 2019 έως σήμερα.

Ακόμη, ο κ. Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας μίας εφαρμογής, η οποία θα δείχνει στους οδηγούς τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγιναν αναφορές και στη σημασία των δημόσιων μεταφορών για τη μείωση του άνθρακα.

Το CarsElectric.gr χορηγός επικοινωνίας στο 6ο EcoMobility Conference

Νέα εφαρμογή θα δείχνει τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τις επόμενες ημέρες θα είναι στον αέρα μία νέα εφαρμογή που θα υποδεικνύει τα σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Συγκεκριμένα, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκίνητων θα βλέπουν τα διαθέσιμα σημεία φόρτισης μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.

Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα ειδικοτήτων και τεχνικών υπηρεσιών. Τέλος, αναφέρθηκε στο Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης.

ΔΕΗ Blue: Ο πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW στην Ελλάδα

Δημόσιες μεταφορές και ταξί

Στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των μεταφορών συμβάλλουν τόσο τα Μέσα  Μαζικής Μεταφοράw όσο και τα ταξί. Συγκεκριμένα, θα είναι σύντομα διαθέσιμα 350 ηλεκτρικά λεωφορεία και άλλα 300 λεωφορεία CNG. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παραμένει το πρόβλημα φόρτισης των εν λόγω λεωφορείων.

Ευρώπη: 6,8 εκατομμύρια φορτιστές έως το 2030!

Σχετικά με τα ταξί, τα κίνητρα της κυβέρνησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από τους οδηγούς είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Βέβαια, παραμένει ακόμη το πρόβλημα της υποδομής εντός του αστικού ιστού.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε για τα πράσινα ταξί:

«Τα κίνητρα που έδωσε η Κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλα, αλλά έχουν ένα δίκιο οι άνθρωποι, οι οποίοι οδηγούν ταξί στην Αθήνα. Που θα φορτίζουν τα οχήματά τους; Δεν κινούνται στους αυτοκινητόδρομους όπου κάθε 60 χιλιόμετρα υπάρχουν φορτιστές».

Ενώ σχετικά με τα σημεία φόρτισης ανέφερε:

«Καλός είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, αλλά μπορεί να βοηθήσει να βάλουμε φορτιστές παντού; Εάν δεν μπορεί, πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους και δεν σας κρύβω ότι επεξεργαζόμαστε και άλλους τρόπους».

abb_img
spot_img