Το CarsElectric.gr χορηγός επικοινωνίας στο 6ο EcoMobility Conference

Το 6o EcoMobility Conference επιστρέφει για να δείξει ότι ο δρόμος προς την ηλεκτροκίνηση είναι πλέον… μονόδρομος.

Το 6ο EcoMobility Conference συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (HAEE), και το insider.gr την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου.

Με την ΕΕ να επιμένει στην πώληση νέων αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων από το 2035, αλλάζουν τα δεδομένα. Επιπλέον, ο Κλιματικός Νόμος (4936/2022 – ΦΕΚ 105/Α/27-5-2022) απαγορεύει από το 2030 την ταξινόμηση νέων οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επιπλέον, θέτει περιορισμούς στην ταξινόμηση νέων εταιρικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης, καθώς και ταξί.

Όλα είναι ηλεκτροκίνηση!

Υπάρχουν όμως τα κατάλληλα φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για απόσυρση των παλαιών οχημάτων και για την αγορά νέων ηλεκτρικών; Και μάλιστα, χωρίς παράλληλα να επιβαρύνουν τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό;

Το Υπουργείο Μεταφορών αναπτύσσει και εμπλουτίζει διαρκώς το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, ενημερώνει για την τοποθεσία των φορτιστών, καθώς και για την κατάσταση λειτουργίας τους. Προφανώς, σε μία προσπάθεια να κυριαρχήσει η ηλεκτροκίνηση στον τομέα της αυτοκίνησης.

ΔΕΗ Blue: Ο πρώτος ταχυφορτιστής 300 kW στην Ελλάδα

Ωστόσο, είναι επαρκές το δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών; Και πρωτίστως, είναι οι πολίτες επαρκώς ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις και τις πραγματικές προοπτικές του κλάδου;

Τα έξυπνα και ευέλικτα οικοσυστήματα ηλεκτροκίνησης θα τύχουν εκτενούς αξιοποίησης στο προσεχές μέλλον. Μάλιστα, πέραν του εξηλεκτρισμού των μεταφορών, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην περαιτέρω απεξάρτηση της χώρας από ορυκτά καύσιμα. Και παράλληλα, στην ενίσχυση της σταθερότητας του δικτύου. Υπάρχει η πολιτική βούληση και το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για την άνθιση του κλάδου;

Electric Vehicle Conference 2022: Το CarsElectric.gr οδηγεί τις εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση

Τι θα περιλαμβάνει το 6ο EcoMobility Conference

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στο 6ο Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) και το insider.gr, στις 18 Ιανουαρίου 2022, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Εκεί, το παρελθόν της αυτοκίνησης θα συναντήσει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης.

Το Συνέδριο, θα αναλύσει τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά της ηλεκτροκίνησης και στην ανάπτυξη δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών, στο μετασχηματισμό του κλάδου των μεταφορών και στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το CarsElectric.gr χορηγός επικοινωνίας στο Electric Vehicle Conference

Όπως επίσης στη μικροκινητικότητα, στην έρευνα και την καινοτομία, ενώ θα περιλαμβάνει συζητήσεις με συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, του επιχειρηματικού κλάδου και της έρευνας και καινοτομίας.

Τέλος, η παρακολούθηση του 6ου Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης μπορεί να λάβει χώρα είτε με φυσική παρουσία στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου*, είτε διαδικτυακά.

Επιπλέον, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα με ένα κλικ ΕΔΩ.

*Λόγω περιορισμένου χώρου, η είσοδος στο χώρο του Μουσείου Αυτοκινήτου θα επιτραπεί σε μόλις 50 άτομα, στα οποία θα χρειαστεί να επιδείξουν το αποδεικτικό της ηλεκτρονικής εγγραφής τους.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!