Τα 8 πιο συχνά λάθη στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου δεν είναι πάντα μία εύκολη διαδικασία. Μάθε να το κάνεις γρήγορα και σωστά, χωρίς τον φόβο κάποια φθοράς.

Για πολλούς οδηγούς το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι απλά να ρίξουν νερό και σαπουνάδα. Για άλλους η λύση είναι μία βόλτα στο πλυντήριο αυτοκινήτων.

Ποια είναι τα συχνότερα λάθη που μπορεί να γίνουν και στις δύο περιπτώσεις;

1. Πλυντήριο αυτοκινήτων

Ξεκινάμε με το πιο απλό. Το πιο ασφαλές πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι αυτό στο χέρι από κάποιον που ξέρει και όχι στις αυτόματες βούρτσες. Αν και το δεύτερο είναι εντυπωσιακό ως εμπειρία, η σκληρότητα τους μπορεί να προκαλέσει γρατσουνιές, ειδικά σε οχήματα με ματ χρώματα ή car wraps.

2. Χρήση σφουγγαριού

Το ίδιο ισχύει και για όσους αποφασίζουν να το πλύνουν μόνοι τους. Δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται χρήση σφουγγαριών τα οποία έχουν σκληρή επιφάνεια. Το καλύτερο είναι ένα υφασμάτινο πανί ή αυτό της κουζίνας, ακόμη και για τους δύσκολους λεκέδες όπως οι κουτσουλιές.

3. Λάθος καθαριστικά

Μην χρησιμοποιείς μόνο νερό, χρειάζεται και αφρός. Τα ειδικά σαμπουάν αυτοκινήτου είναι τα καλύτερα. Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις ή θεωρείς ότι είναι ακριβό, προτίμησε υγρό πιάτων. Σε καμία περίπτωση μην κάνεις χρήση σκληρών απορρυπαντικών, όπως η χλωρίνη, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά.

4. Χαλάκια

Εάν έχεις χαλάκια από λάστιχο ή καουτσούκ, απέφυγε τη χρήση των spray σιλικόνης γιατί μετά θα γλιστράνε. Στην περίπτωση υφασμάτινων χαλιών, να χρησιμοποιήσεις αφρό καθαρισμού για χαλιά και μία βούρτσα. Το σαμπουάν του αυτοκινήτου και το υγρό πιάτων θα τα κάνουν πολύ σκληρά.

Τα 8 πιο συχνά λάθη στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

5. Καυτό ή παγωμένο νερό

Και στις δύο περιπτώσεις η γρήγορη διαστολή ή συστολή της λαμαρίνας θα προκαλέσει σπασίματα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Το χλιαρό νερό είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

6. Λάστιχο

Το λάστιχο είναι ένα συχνό λάθος. Το καλύτερο πλύσιμο γίνεται με δύο κουβάδες. Στον πρώτο βάζεις νερό με σαμπουάν και στον δεύτερο απλά νερό για να ξεπλένεις το πανί. Έτσι το ξεβγάζεις σωστά και θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

7. Φυσικό στέγνωμα

Το νερό που μένει πάνω στη λαμαρίνα προκαλεί θαμπάδες. Στέγνωσε το με ένα πανί μικροϊνών και ομοιόμορφες κινήσεις κυκλικά ώστε να πετύχεις μία όμορφη γυαλάδα.

8. Μόνο το εξωτερικό μέρος

Ποτέ δεν πλένουμε μόνο το μεταλλικό μέρος του αυτοκινήτου. Φροντίζουμε να δώσουμε έμφαση στα λάστιχα, τις ζάντες, τα τζάμια και τους καθρέφτες.

Για το πλύσιμο της ζάντας και των ελαστικών χρησιμοποιούμε αντίστοιχα όλα τα παραπάνω, κάνουμε καλό στέγνωμα και πάντα επιλέγουμε απαλά καθαριστικά χωρίς spray, τα οποία μπορεί να τις διαβρώσουν ή να προκαλέσουν γλίστρημα.

Τέλος, στα τζάμια και τους καθρέφτες χρησιμοποιούμε ειδικό καθαριστικό, απευθείας πάνω σε ένα πανί μικροϊνών και όχι στην ίδια την επιφάνεια.

Τα 8 πιο συχνά λάθη στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

abb_img
spot_img