Το πλύσιμο του αυτοκινήτου γλιτώνει και από ζημιές!

To συχνό πλύσιμο του αυτοκινήτου δείχνει στοιχεία για τον χαρακτήρα του οδηγού, ενώ όταν είναι άπλυτο ελλοχεύουν διάφοροι... κίνδυνοι.

Έχετε δώσει αρκετά χρήματα για να αποκτήσετε το αυτοκίνητό σας και είναι λογικό να το προσέχετε. Για την ακρίβεια θέλετε να το έχετε μόνιμα πλυμένο και καθαρό. Ναι, ως διαδικασία απαιτεί χρόνο, ωστόσο το τακτικό πλύσιμο του αυτοκινήτου συμβάλλει στη διατήρηση του χρώματός του και της γυαλάδας του!

Πλύσιμο αυτοκινήτου κάθε πότε;

Οι περισσότεροι έχουν ως γενικό κανόνα, το πλύσιμο του αυτοκινήτου τους ανά δύο εβδομάδες. Βέβαια αυτός είναι γενικός κανόνας και αλλάζει ανάλογα με την περιοχή που μένει κανείς. Αν για παράδειγμα ζείτε σε παραθαλάσσια περιοχή και η αλμύρα «λούζει» το αμάξωμα, τότε το πλύσιμο πρέπει να είναι συχνότερο καθώς το αλάτι προκαλεί διάβρωση.

Εξίσου σημαντικό είναι το πλύσιμο, αν το αμάξωμα έχει λερωθεί με ακαθαρσίες πουλιών. Σε αυτή την περίπτωση, το πλύσιμο πρέπει να γίνει άμεσα για την αποφυγή ζημιάς στο βερνίκι της βαφής.

Πρόστιμο για το πλύσιμο αυτοκινήτου στο δρόμο;

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου γλιτώνει και από ζημιές!

Μην ξεχνάτε την καμπίνα, ειδικά αν έχετε δερμάτινο σαλόνι

Προφανώς, πρέπει να έχετε μία ηλεκτρική σκούπα για την αφαίρεση της σκόνης ή τριχών κλπ. από την ταπετσαρία και τα πατάκια. Αν βρείτε λεκέδες, πρέπει να επιλέξετε ένα καλό καθαριστικό ταπετσαριών για την αφαίρεσή τους. Στην περίπτωση που δεν έχετε, ένα μείγμα ζεστού νερού και ήπιου απορρυπαντικού κάνει επίσης δουλειά.

Προσοχή όταν μεταφέρετε ψώνια γιατί έχει πρόστιμο!

Αν τώρα έχετε δερμάτινο σαλόνι, η φροντίδα του πρέπει να είναι πιο επιμελής. Κάθε τρεις με τέσσερις μήνες, θα πρέπει να το φροντίζετε με ειδικά προϊόντα, τα οποία διατηρούν το δέρμα μαλακό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην «σπάσει» το δέρμα και δεν θα έχετε σκισίματα. Μάλιστα, αν το αυτοκίνητο δεν είναι σε κλειστό γκαράζ, τότε κάθε 2 μήνες πρέπει να φροντίζει ο κάτοχος το δερμάτινο σαλόνι του.

Κλείνεις την είσοδο parking; Έχει πρόστιμο!

Γενικά, το αυτοκίνητό μας, θέλει καλό πλύσιμο κάθε 2 εβδομάδες, κέρωμα κάθε 6 μήνες και καθαρισμό της καμπίνας κάθε 3 μήνες. Στο σύνολό τους, αυτά διατηρούν το αγαπημένο μας αυτοκίνητο σαν καινούργιο!

Editorial