Αυτοκίνητο vs βροχή: Πώς το… στεγνώνεις;

Για να πλημμυρίζει το αυτοκίνητο αρκεί μία έντονη βροχή, κάτι που πλέον είναι πολύ συχνό. Πώς όμως το διαχειριζόμαστε σωστά;

Αυτοκίνητο vs βροχή. Ένα μεγάλο ντέρμπι από το πουθενά. Ναι ισχύει, καθώς μία έντονη βροχή ή καταιγίδα μπορεί άνετα να κάνει το αυτοκίνητο… λίμνη. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια οι εικόνες με πλημμυρισμένα οχήματα είναι πολλές.

Αιτίες είναι η κλιματική αλλαγή, τα μπαζωμένα ποτάμια και τα κακοσυντηρημένα δίκτυα αποχέτευσης.

Τι πρέπει να κάνεις εάν πλημμυρίσει το αυτοκίνητο σου; Ξεκινάμε.

Σβήσε τον κινητήρα

Εάν είσαι στον δρόμο και πιάσει έντονη βροχή, προσπάθησε να το παρκάρεις και να σβήσεις με ασφάλεια τη μηχανή. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτό να το μετακινήσεις, απλά το σβήνεις στο σημείο που βρίσκεσαι. Έτσι, δεν θα εισέλθει νερό εντός του κινητήρα με κίνδυνο δημιουργίας ζημιάς.

Τα φρένα δεν λειτουργούν

Όπως αναφέραμε ήδη, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το μετακινήσεις σε ασφαλές σημείο πριν αρχίζει να πλημμυρίζει.  Ο βασικός λόγος είναι ότι το σύστημα πέδησης δεν είναι «φίλος» με το νερό. Το ίδιο ισχύει και για τον συμπλέκτη, ειδικά αν υπάρχουν λιμνάζοντα νερά. Καλύτερα να μην επιχειρήσεις μόνος σου μετακίνηση, αλλά να καλέσεις την οδική βοήθεια.

Βγάλε γρήγορα το νερό

Όπως καταλαβαίνεις το νερό θα πρέπει να φύγει άμεσα μίας και κανένα αυτοκίνητο δεν είναι αδιάβροχο. Ξεκίνα να το βγάζεις με ό,τι μέσο έχεις από τις καλωδιώσεις και τη μηχανή και όχι από την καμπίνα. Αυτό που θες να προστατέψεις είναι τα μηχανικά μέρη και όχι το σαλόνι. Επιπλέον, χρησιμοποίησε ηλεκτρική σκούπα που μαζεύει νερό, πετσέτες και κουβάδες εάν υπάρχει τόσο πολύ νερό.

Αυτοκίνητο vs βροχή: Πώς το... στεγνώνεις;

Ξεκίνα να βγάζεις πράγματα

Οτιδήποτε ηλεκτρονικό όπως ραδιόφωνο και GPS, βγαίνει άμεσα για να μην καταστραφεί από την υγρασία. Ακριβώς μετά βγάζεις πατάκια, καλύμματα και κάθε άλλη επιφάνεια που μπορεί να συγκρατήσει νερά ή να επηρεαστεί.

Ξεκίνα το στέγνωμα

Είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει μέρες, οπότε μείνει ψύχραιμος. Η καμπίνα είναι γεμάτη νερό το οποίο έχει πάει παντού. Για να το αφαιρέσεις άφησε ανοιχτά τα παράθυρα, τοποθέτησε δοχεία με μαγειρική σόδα και αν έχεις γκαράζ τοποθέτησε έναν αφυγραντήρα για να επιταχύνεις τη διαδικασία. Στην σπάνια περίπτωση που έχει πολύ ήλιο, αξιοποίησε τον.

Καταπολέμησε τη μούχλα

Άλλαξε πατάκια εάν μυρίζουν. Εάν τώρα η δυσοσμία είναι γενικευμένη, καλό θα ήταν να κάνεις έναν χημικό καθαρισμό, ώστε να σκοτώσεις τους μύκητες και να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά.

Ποιος νίκησε στο ντέρμπι αυτοκίνητο vs βροχή;

Μετά από τα παραπάνω, στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι ένα. Προφανώς, αυτοκίνητο vs βροχή σημειώσατε 1.

abb_img
spot_img