Τα επόμενα EVs των αστροναυτών θα είναι Canoo

Η Canoo θα κατασκευάσει ηλεκτρικά οχήματα για τη NASA, τα οποία θα μεταφέρουν αστροναύτες στο χώρο εκτόξευσης των αποστολών «Άρτεμις».

Η NASA ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Canoo για την παροχή ηλεκτρικών οχημάτων που θα μεταφέρουν το πλήρωμά της στο σημείο εκτόξευσης για τις επερχόμενες αποστολές Artemis στη Σελήνη.

Η Canoo θα γίνει σύντομα μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες EV που θα συμπεριλαμβάνονται στη σφαίρα της εξερεύνησης του διαστήματος. Ενώ η Tesla και η Rivian έχουν ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχες αποστολές.

Η συνεργασία της Canoo με τη NASA

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της η Canoo, θα παρέχει στη NASA οχήματα μεταφοράς πληρώματος (CTV) με βάση το μοντέλο Lifestyle Vehicle (LV). Επιπλέον, η Canoo επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει πολλαπλά προσαρμοσμένα μοντέλα LV στη NASA έως τον Ιούνιο του 2023.

Η Nissan πηγαίνει στη Σελήνη!

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Canoo Tony Aquila δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε την τιμή να μεταφέρουμε το πλήρωμα του Artemis στον τόπο εκτόξευσης για την πρώτη προσελήνωση εδώ και 50 χρόνια. Η επιλογή των καινοτόμων τεχνολογιών μας από τη NASA για τη μεταφορά των αστροναυτών δείχνει και την μεγάλη της δέσμευση για τις βιώσιμες μεταφορές. Ως εταιρεία κινητικότητας υψηλής τεχνολογίας, αντλούμε έμπνευση από το πρωτοποριακό πνεύμα της NASA».

H NASA είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός για την εξερεύνηση του διαστήματος. Το τελευταίο πρόγραμμα της διαστημικής, με τίτλο «Άρτεμις», ξεκίνησε το 2017. H ιστορία του όμως χρονολογείται πάνω από μια δεκαετία νωρίτερα. Εάν πετύχει, θα είναι η πρώτη προσελήνωση με πλήρωμα μετά την αποστολή Apollo 17 το 1972.

Tesla: Αυτό είναι το Plan 3 του Έλον Μασκ

Ο ανταγωνισμός στον δρόμο προς το διάστημα

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δοκιμών της NASA και της SpaceX, τα πληρώματα είχαν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους με SUV της Tesla Model X. Και ο Τζεφ Μπέζος είχε τη δική του συμβολή στα διαστημικά ταξίδια με την αεροδιαστημική εταιρεία Blue Origin. Πραγματοποίησε την πρώτη υποτροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα, τον περασμένο Ιούλιο. Η Blue Origin χρησιμοποίησε R1T της Rivian.

Μετά την τελευταία ανακοίνωση της NASA όμως, φάνηκε ότι η Canoo θα είναι η επόμενη αυτοκινητοβιομηχανία που θα παρέχει EVs στους ταξιδιώτες του διαστήματος.

Η παρουσίαση του πρωτότυπου Lifestyle Vehicle της Canoo έγινε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Η είδηση, την οποία κοινοποίησε το Bloomberg, αναφέρει ότι η startup EV Canoo έχει υπογράψει με τη NASA μια σχετική σύμβαση.

Astrolab FLEX Rover: Διαστημικό αυτοκίνητο από άλλο πλανήτη!

Η Canoo ουσιαστικά θα παρέχει στη NASA τουλάχιστον ένα από τα EV της για να μεταφέρει τους αστροναύτες της «Άρτεμις» από το κτίριο προετοιμασίας τους στο σημείο της εκτόξευσης.  Τα συγκεκριμένα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν ελάχιστη εμβέλεια 80 χιλιόμετρα και χώρο για οκτώ άτομα.

Τέλος, το Lifestyle Vehicle της Canoo, θα βγει στην παραγωγή προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Και όλα δείχνουν ότι θα είναι η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή της αυτοκινητοβιομηχανίας για τον σκοπό αυτό. Ωστόσο για την ώρα διαθέτει μόνο επτά θέσεις σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

abb_img
spot_img