Τα μυστικά αυτονομίας της Ford Mustang Mach-E

Με τις έξυπνες τεχνολογίες της νέας Ford Mustang Mach-E, οι οδηγοί μπορούν να μεγιστοποιήσουν την αυτονομία όλων των εκδόσεων του μοντέλου.

Η Mustang Mach-E ήρθε για να εγκαινιάσει μία νέα εποχή για τη Ford, αλλά και για να ανατρέψει ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την ηλεκτροκίνηση. Και όλα αυτά προσφέροντας προηγμένες τεχνολογίες, ξεχωριστή σχεδίαση, καταιγιστικές επιδόσεις και απαράμιλλο σπορ δυναμισμό, όπως πρεσβεύει το ένδοξο όνομά της.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, η αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E κρατά έναν άσσο στο μανίκι της, την κορυφαία αυτονομία της. Έτσι, το μοντέλο χαρίζει στον οδηγό ξεγνοιασιά, επιτρέποντάς του να καλύψει χωρίς στάση έως και 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Τα μυστικά αυτονομίας της Ford Mustang Mach-E

Το σύστημα 1-Pedal Drive της Ford Mustang Mach-E

Για να αξιοποιήσει περισσότερο τις υψηλές δυνατότητες αυτονομίας, η γερμανική φίρμα εξοπλίζει το ηλεκτρικό μοντέλο με έξυπνες και πρακτικές τεχνολογίες. Μάλιστα, αυτές συμβάλλουν αποφασιστικά στη βελτιστοποίηση της εμβέλειας που προσφέρει κάθε Mustang Mach-E.

Μία από αυτές είναι το 1-Pedal Drive, ένα σύστημα που επιτρέπει στον οδηγό της Mustang Mach-E να φρενάρει το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Έτσι, ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος επιβραδύνει ενεργά το όχημα χρησιμοποιώντας αναγεννητική πέδηση.

Αυτό βοηθά στην επαναφόρτιση της μπαταρίας, αυξάνοντας την αυτονομία, χωρίς την συχνή ανάγκη σύνδεσης του αυτοκινήτου σε εξωτερική πηγή. Επιπλέον, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα και στη μείωση της φθοράς τόσο των φρένων όσο και των ελαστικών. Προφανώς, το 1-Pedal Drive είναι ιδανικό για συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνές στάσεις και εκκινήσεις.

Η επόμενη Ford Mustang Mach-E θα είναι και Coupe

Τα μυστικά αυτονομίας της Ford Mustang Mach-E

Τα Whisper και Cruise Control αυξάνουν την αυτονομία

Η Ford Mustang Mach-E μπορεί να ταξιδέψει ακόμη πιο μακριά με μία φόρτιση, όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τη λειτουργία Whisper. Το σύστημα αυτό κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε να καταστήσει πιο ομαλή την επιτάχυνση του οχήματος.

Παράλληλα, σημαντικά οφέλη προκύπτουν και στην περίπτωση αξιοποίησης των δυνατοτήτων του προηγμένου Cruise Control της Ford. Αυτό με τη σειρά του, διατηρεί αποδοτικά μία σταθερή ταχύτητα, μειώνοντας την ανάγκη για άσκοπη επιβράδυνση ή επιτάχυνση.

Ρύθμιση θερμοκρασίας στην καμπίνα, ενώ η Mustang Mach-E φορτίζει

Επιπλέον, η προηγμένη λειτουργία pre-conditioning της νέας Mustang Mach-E, ενεργοποιείται με απλά βήματα, μέσω της οθόνης SYNC 4A, ή μέσω της εφαρμογής FordPass. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει την επιθυμητή θερμοκρασία στην καμπίνα, ενώ το όχημα φορτίζει. Προφανώς, με αυτόν το τρόπο, ο κλιματισμός δεν αντλεί ενέργεια από την μπαταρία, ώστε να επιβαρύνει την αυτονομία.

Ταυτόχρονα, η λειτουργία pre-conditioning της Ford Mustang Mach-E δίνει το πρόσθετο πλεονέκτημα ξεπαγώματος των κρυστάλλων των παραθύρων, χωρίς την κατανάλωση ενέργειας. Έτσι, ο οδηγός όταν εισέλθει στο όχημα θα υπάρχει ήδη η επιθυμητή θερμοκρασία.

Η Ford Mustang Mach-E τα έχει… 150.000!

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν θα χρειαστεί να λειτουργεί τον κλιματισμό στο μέγιστο, αλλά μόνο να διατηρήσει την υπάρχουσα θερμοκρασία. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στην βελτιστοποίηση της αυτονομίας του ηλεκτρικού μοντέλου σε μεγάλο βαθμό.

Στα παρακάτω video μπορείτε να δείτε στην πράξη, με ποιο τρόπο ο οδηγός της Ford Mustang Mach-E μπορεί να μεγιστοποιήσει την αυτονομία της:

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!