Τα νέα τραμ της Αττικής είναι πορτοκαλί

Τα νέα τραμ Citadis X05 κυκλοφορούν κατά μήκος του δικτύου τραμ στην Αθήνα και τον Πειραιά, από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα νέα τραμ, τα οποία κυκλοφορούν στην Αθήνα και τον Πειραιά, είναι πορτοκαλί. Τα δημιούργησε, μάλιστα, η γαλλική εταιρεία Alstom. Τα συγκεκριμένα τραμ είναι 25 στον αριθμό και μεταφέρουν καθημερινά περίπου 60.000 επιβάτες.

Λίγα λόγια για την εταιρεία Alstom

Αν και η πανδημία προκάλεσε δυσκολίες στις παραδόσεις της Alstom, η εταιρεία παρέμεινε πιστή στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Τα Citadis X05, λοιπόν, είναι τα τελευταίας γενιάς τραμ της Alstom. Ακόμη, η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των μέσων μαζικής μεταφοράς σταθερής τροχιάς.

Στην Τουρκία βάζουν ανεμογεννήτριες σε αυτοκινητόδρομους!

Τα τραμ Citadis X05

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το μοντέλο 305 της σειράς Citadis X05 και το μήκος του αγγίζει τα 33 μέτρα περίπου. Επιπλέον, το πλάτος του είναι 2,4 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 294 επιβάτες. Ακόμα, το δάπεδο του απέχει μόνο 360 χιλιοστά από την επιφάνεια της σιδηροτροχιάς.

Η σχεδίαση των εν λόγω τραμ προσφέρει μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες κάνουν πιο φωτεινό το εσωτερικό του μέσου. Επιπρόσθετα, οι διπλές πόρτες του συμβάλλουν στην πιο εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

Τα πορτοκαλί τραμ καταναλώνουν 25% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Ακόμη, η ταχύτητα τους αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα. Κατά την Alstom, επιπλέον, είναι ανακυκλώσιμα σε ποσοστό 97%.

Τέλος, στη μειωμένη ενεργειακή κατανάλωση βοηθά η χρήση LED φωτιστικών σωμάτων και το σύγχρονο σύστημα κλιματισμού και αερισμού.

Τα ταξί φεύγουν για Ντουμπάι… χωρίς οδηγό!

Οι δοκιμές των τραμ

Προτού κυκλοφορήσουν στο δίκτυο της Αθήνας, του Πειραιά και της παραλιακής, η Alstom πραγματοποίησε δοκιμές 15.000 χιλιομέτρων. Με αυτό τον τρόπο οι υπεύθυνοι αξιολόγησαν την αξιοπιστία των νέων συρμών.

Τα Citadis X05 κυκλοφορούν και στις ακόλουθες πόλεις:

  • Σίδνεϋ
  • Παρίσι
  • Νίκαια
  • Αβινιόν
  • Καέν
  • Λουσαίλ
  • Φρανκφούρτη

Το Google Maps ανακοίνωσε 2 σημαντικές αλλαγές!

Ο Σταύρος Βλάχος, CEO της Alstom στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Τα υπερσύγχρονα τραμ ήρθαν πια και στην Αθήνα. Τα Citadis X05 απέδειξαν την αξιοπιστία και τις επιδόσεις τους. Τέλος, ο σχεδιασμός και η κλάση τους ταιριάζουν άψογα στην ελληνική Πρωτεύουσα».

abb_img
spot_img