Τα πρώτα Volkswagen ID σε ιδιώτες στην Αστυπάλαια

Η Kosmocar παρέδωσε τα πρώτα Volkswagen ID σε ιδιώτες στην Αστυπάλαια, στο πλαίσιο του «Αστυπάλαια: Έξυπνο και αειφόρο νησί».

Μεγάλη πρόοδο σημειώνει το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Έξυπνο και αειφόρο νησί» με τη συνδρομή του Volkswagen Group και της Kosmocar. Mάλιστα, οι κάτοικοι του νησιού παρέλαβαν πριν λίγες μέρες τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά Volkswagen ID.

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος, το Volkswagen Group και η Ελληνική Δημοκρατία στοχεύουν στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού συστήματος κινητικότητας στην Αστυπάλαια. Το τρέχον σύστημα μεταφορών, δηλαδή, θα αντικαταστήσει η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων με την παράλληλη παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας.

Volkswagen: Τα πρώτα ηλεκτρικά έφτασαν Αστυπάλαια!

Τα Volkswagen ID και οι άλλες επιλογές

Η Kosmocar παρέδωσε τα πρώτα ID.3 Pure και ID.4 στους νέους ιδιοκτήτες τους, στη χώρα της Αστυπάλαιας. Με αυτόν τον τρόπο παρατηρούμε αύξηση του ηλεκτρικού στόλου της Αστυπάλαιας.

Η Volkswagen ανακυκλώνει οχήματα στην Αστυπάλαια

Οι κάτοικοι του νησιού έκτος από τα Volkswagen ID έχουν τη δυνατότητα επιλογής του ευέλικτου e-up!, αλλά και του ηλεκτρικού scooter SEAT MÓ 125. Στο πλαίσιο, μάλιστα, του προγράμματος οι κάτοικοι της Αστυπάλαιας απολαμβάνουν ειδική επιδότηση και προνομιακές τιμές για την απόκτηση του ηλεκτρικού οχήματος της αρεσκείας τους.

Τι δηλώνουν οι νέοι ιδιοκτήτες

Ο πρώτος κάτοικος, ο οποίος αντικατέστησε ένα Golf 3 με το νέο Volkswagen ID. 3, κ. Θάνος Παπαγιάννης, δήλωσε:

«Η ηλεκτροκίνηση ταιριάζει τέλεια με την Αστυπάλαια. Οι αποστάσεις εδώ είναι μικρές, η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή και το δίκτυο φόρτισης είναι πλέον πολύ καλά αναπτυγμένο. Ελπίζω πραγματικά ότι η Αστυπάλαια θα εμπνεύσει κι άλλες περιοχές να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προστασία του κλίματος υιοθετώντας λύσεις ηλεκτροκίνησης».

Τα πρώτα Volkswagen ID σε ιδιώτες στην Αστυπάλαια

Οι πρωτοβουλίες εκτός των Volkswagen ID

H Kosmocar και ο Δήμος της Αστυπάλαιας ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία ανακύκλωσης των παλαιών και εγκαταλελειμμένων οχημάτων του νησιού. Στοχεύουν, δηλαδή, στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και ταυτόχρονα στην περαιτέρω αισθητική αναβάθμιση του νησιού.

Το Volkswagen ID.5 «πεντάστερο» στο EuroNCAP

Η εκστρατεία ανακύκλωσης έχει σκοπό να εξαλείψει τις σχετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ομορφιά της Αστυπάλαιας. Τα οχήματα συλλέγονται αρχικά από εθελοντές, στη συνέχεια μεταφέρονται με πλοίο στην Αθήνα και τέλος ανακυκλώνονται από εξειδικευμένους συνεργάτες.

Αυτόνομο Volkswagen ID. Buzz βολτάρει στο Μόναχο!

Το μέλλον του «Αστυπάλαια: Έξυπνο και αειφόρο νησί»

Το επόμενο βήμα του Volkswagen Group σε συνεργασία με την Kosmocar, αφορά αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες υπηρεσίες μετακίνησης σε συνεργασία με τοπικές εταιρείες.

Οι υπηρεσίες κοινής χρήσης οχημάτων, ride-sharing και vehicle sharing θα αλλάξουν την κινητικότητα στο νησί της Αστυπάλαιας. Τέλος, θα συμβάλλουν ενεργά στη μείωση του συνολικού αριθμού οχημάτων στο νησί.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!