Πλημμύρες: Κατανομή των 130 εκατ. ευρώ αποζημιώσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα

Η κατανομή πρώτης αρωγής από το Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ανάγκη βελτίωσης των υποδομών.

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση του τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 παρουσίασε την κατανομή των χρημάτων που έχει δώσει το κράτος ανά Περιφερειακή Ενότητα με τη μορφή πληρωμών πρώτης αρωγής σε πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Αθροιστικά, 37.069 πλημμυροπαθείς έχουν λάβει 130 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής. Οι περιοχές στις οποίες ανήκουν οι δικαιούχοι είναι κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και κάποιες της Στερεάς Ελλάδας.

«Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ»: Έγκριση καταβολής επιδότησης σε 268 δικαιούχους – Cars Electric

Η κατανομή των αποζημιώσεων για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, 14.255 συμπολίτες μας έχουν λάβει μέχρι τώρα περίπου 55,6 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 40,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν ως κατεύθυνση 8.393 φυσικά πρόσωπα για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και επισκευαστικών εργασιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, 9.869 δικαιούχοι έχουν λάβει μέχρι στιγμής 31,5 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, έχει λάβει χώρα η διάθεση 23,4 εκατομμυρίων ευρώ σε 5.982 δικαιούχους. Τέλος, στην Περιφερειακή Ενότητα της Μαγνησίας, 5.703 συμπολίτες μας έχουν λάβει 16,6 εκατομμύρια ευρώ ως πληρωμή πρώτης αρωγής.

FARIA Renewables: Συμφωνία με τη DEME στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας – Cars Electric

Η κατανομή των αποζημιώσεων σε άλλες περιοχές

Όσον αφορά περιοχές εκτός της Θεσσαλίας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρέχει επίσης ανάλογα δεδομένα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, 1089 δικαιούχοι έχουν λάβει μέχρι τώρα 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, σε Περιφερειακές Ενότητες όπως η Εύβοια, η Αργολίδα και η Αττική, 0,4 εκατομμύρια ευρώ είχαν ως κατεύθυνση 171 δικαιούχους.

Επιπλέον, η ανακοίνωση επισημαίνει τη συνεχιζόμενη διαδικασία των διασταυρώσεων των στοιχείων των δικαιούχων. Σκοπό της έχει τη διάθεση των χρημάτων το συντομότερο δυνατό σε όλους τους πλημμυροπαθείς που έχουν ανάγκη. Η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, έχει ανοίξει εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις και διορθώσεις έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023.

ΑΔΜΗΕ: Εξελίξεις στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Cars Electric

Η σημασία των υποδομών για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση

Η κλιματική κρίση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και στη χώρα μας μέσα από κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα. Αυτά τα φαινόμενα έχουν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. Επομένως, παραμένει απαραίτητη η κατασκευή έργων που θα κάνουν πιο ανθεκτικές τις υποδομές μας. Έτσι, θα επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή προσαρμογή σε προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.

 

abb_img
spot_img