Το 21% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ολλανδία τον Σεπτέμβριο ήταν αμιγώς ηλεκτρικά

Μετά την εντυπωσιακή άνοδο που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Νορβηγία… σειρά έχει η Ολλανδία.

Και μπορεί συνολικά η αγορά αυτοκινήτων να μειώθηκε κατά 16% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο, το μερίδιο των PEV του περασμένου μήνα έφτασε στο 32% (21% BEV), ανεβάζοντας το ετήσιο μερίδιο των PEV στο 23% (13% BEV) και τον συνολικό αριθμό των πωλήσεων σε 53.330 μονάδες.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κέρδισαν περισσότερο έδαφος σε σχέση με τα υβριδικά plug in στον ετήσιο απολογισμό (56% έναντι 44%). Αναμένεται μάλιστα ότι το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα συνεχίσει να αυξάνεται για το υπόλοιπο του έτους.

Τα πιο δημοφιλή ηλεκτρικά μοντέλα στην Ολλανδική αγορά αυτοκινήτων

Τον Σεπτέμβριο, στην ηγετική θέση των πωλήσεων βρέθηκε πάλι το Kia Niro, με 576 εγγραφές, ενώ ακολούθησε το Skoda Enyaq που κατέγραψε 575 μονάδες.

Στην πραγματικότητα, υπήρχαν 4 μοντέλα plug in στο συνολικό ολλανδικό Top 10.

Το Kia Niro συνέβαλε το 54% των εγγραφών στη συνολική αγορά. Το Skoda Enyaq ήταν #6 στη γενική κατάταξη, και εκτός από το μοντέλο Lynk & Co στο #7, υπήρχε επίσης το Tesla Model 3 που εμφανίζεται στο 10ο στη γενική κατάταξη.

Μιλώντας για την Tesla, το πρόσφατα αφιχθέν Tesla Model Y έφτασε στο #5, αλλά ακόμα δεν ήταν αρκετό για να νικήσει, το Model 3, κάτι που πιθανώς να συμβεί το 4ο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση “χωρίς σύνορα” για Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο

Το Audi Q4 e-tron έφτασε στο #9, χάρη στο ρεκόρ 197 εγγραφών, ενώ κάτω από αυτό, άλλα μοντέλα είχαν το χρόνο τους να λάμψουν. Αυτό ίσχυε για το  #11 Polestar  (171 μονάδες), το #13 Volkswagen ID.3 (156 μονάδες), το #14 Mazda MX-30 και τέλος το ο #19 Fiat 500e (128).

Ο “αγώνας” για τη διαμόρφωση της κατάταξης των πωλήσεων έως το τέλος του χρόνου

Πάρκινγκ για ηλεκτρικά οχήματα

Εκτός από τα κορυφαία 20, τον Σεπτέμβριο το Citroen Space Tourer κατέγραψε 69 εγγραφές. Επίσης, άξιες αναφοράς είναι οι 98 εγγραφές του Volvo XC40, χάρη στις νέες, φθηνότερες, εκδόσεις.

Κοιτάζοντας την κατάταξη του 2021, ο αγώνας για την ηγετική θέση συνεχίζεται, με το Kia Niro EV να διατηρεί αξιοπρεπή απόσταση (115 μονάδες) πάνω από το Skoda Enyaq. Η “νέα άφιξη” στα κορυφαία 20 είναι το Polestar 2, στη θέση #17 και στη θέση #21 βρίσκεται το Mercedes EQA, με 696 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνονται οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βρετανία

Στην κατάταξη των μοντέλων, υπάρχουν δύο υποψηφία ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τον τίτλο του Best Seller, αλλά στην κατάταξη των κατασκευαστών, τα πράγματα είναι λιγότερο προβλέψιμα.

Η Volvo (10%) επέστρεψε στην ηγετική θέση, αλλά με τη BMW μόλις μερικές εκατοντάδες μονάδες πίσω, τα πράγματα είναι κάθε άλλο παρά προβλέψιμα, ειδικά μετά και την άνοδο της Kia (9%).

Διαβάστε επίσης: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυριαρχούν στην αγορά της Γερμανίας

Η Skoda είναι 5η, επίσης με μερίδιο 8%, η #7 Volkswagen (6%, με 1 πόντο αύξηση) και η #6 Mercedes (6%).

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!