Το Ford Mustang Mach-E μετατρέπεται σε περιπολικό στην Αγγλία

Η Ford μετέτρεψε το νέο της ηλεκτρικό SUV Mustang Mach-E σε ένα νέο πλήρως εξελιγμένο περιπολικό.

Το γρήγορο ηλεκτρικό μοντέλο έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των βρετανικών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν δοκιμάσει το ειδικά κατασκευασμένο concept αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Η Ford προσέλαβε τον επικεφαλής του τομέα των αυτοκινήτων της Apple

Το πρωτότυπο αυτό όχημα εκτέθηκε στην Έκθεση Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης στο Birmingham’s NEC αυτήν την εβδομάδα.

Η Ford λέει ότι κατασκευάστηκε, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις πλησίασαν την εταιρεία σε αναζήτηση «πιο πράσινων λύσεων», αναφορικά με τους στόλους τους.

Πως διαμορφώνεται το Ford Mustang Mach-E που θα χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία

Ford Mustang Mach-E police car

Η Ford ισχυρίζεται ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει ήδη αξιολογήσει το Mustang Mach-E και άλλες αστυνομικές δυνάμεις περιμένουν, επίσης, να δοκιμάσουν το νέο όχημα, συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών αστυνομικών των περιοχών Sussex, Surrey, Devon, Cornwall, South Wales, καθώς και οι αστυνομικές δυνάμεις της Σκωτίας.

Το αρχικό πρωτότυπο αυτοκίνητο είναι ένα μοντέλο Mustang Mach-E Standard Range AWD, αλλά η Ford σχεδιάζει να προσφέρει εκδόσεις Extended Range με επιλογή τετρακίνησης.

Κάθε έκδοση θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη από 320 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, καθώς και γρήγορη επιτάχυνση από τους ηλεκτροκινητήρες.

Ford Mustang Mach-E police car

Το συγκεκριμένο μοντέλο τροποποιήθηκε από την συνεργαζόμενη με την Ford εταιρεία, Safeguard SVP, η οποία είναι ειδικός κατασκευαστής με έδρα το Έσσεξ.

Η εταιρεία τοποθέτησε αστυνομικό εξοπλισμό μέσα στο όχημα με τρόπο, ώστε να μην προκληθούν δυσλειτουργίες ή ζημιές.

Η Safeguard SVP τοποθέτησε ακόμη και ένα ειδικό σύστημα που χρησιμοποιεί υλικά υψηλών προδιαγραφών, προκειμένου να καταφέρει να μεγιστοποιήσει τις απαιτήσεις ορατότητας, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και της νύχτας.

Επιπλέον, όλα τα συστήματα φωτισμού χρησιμοποιούν LED, τα οποία έχουν μικρή κατανάλωση ενέργειας και αντλούν ισχύ από την βοηθητική μπαταρία του οχήματος.

«Η αυτονομία των συγκεκριμένων οχημάτων είναι ασύγκριτη καθώς ο εξοπλισμός του μπλε φωτός αντλείται από την βοηθητική μπαταρία των 12V του οχήματος και όχι από την κεντρική μπαταρία κίνησης», δήλωσε ο Terry Adams, διευθυντής πωλήσεων στη Ford της Βρετανίας και της Ιρλανδίας και συνέχισε, λέγοντας: «Στις μελλοντικές ενημερώσεις θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τη χωρητικότητα της κεντρικής μπαταρίας για να δημιουργήσουμε επιπλέον χώρο για την τοποθέτηση πρόσθετου εξοπλισμού.»

Ford Mustang Mach-E police car

Το Mustang Mach-E δεν είναι το μόνο όχημα που παρουσιάζει η Ford στην Έκθεση Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης της NEC, αφού αποκάλυψε επίσης μια νέα έκδοση του φορτηγού Blue Oval.

Διαβάστε επίσης: Η Ford επενδύει στην κατασκευή δικών της μπαταριών

Εξοπλισμένο με μεγάλους χώρους αποθήκευσης όπου στο αρχικό μοντέλο κανονικά θα ήταν ο χώρος φόρτωσης, το βαν έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της υπηρεσίας.

abb_img
spot_img