Το νέο ελαστικό της Goodyear αντέχει μέχρι 500.000 χιλιόμετρα!

Το νέο ελαστικό της Goodyear, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο ηλεκτρικό Citroën Oli, μπορεί να αντέξει έως και 500.000 χιλιόμετρα.

Ακούστε το άρθρο

Τα νέα καινοτόμα ελαστικά της Goodyear είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, καθώς και φιλικά προς το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για το πρωτότυπο ελαστικό Goodyear Eagle GO, το πέλμα του οποίου είναι από βιώσιμα υλικά, όπως φυσικό καουτσούκ και πυρίτιο από τέφρα ρυζιού!

Τα νέα ελαστικά τα συναντήσαμε για πρώτη φορά στο Citroën Oli, το οποίο παρουσίασε η γαλλική εταιρεία πριν λίγες ημέρες. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Citroën είναι γεμάτο από καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες δείχνουν το πώς θα κινηθεί μελλοντικά.

Το ηλεκτρικό Citroën Oli δεν έχει τίποτα…. περιττό!

Ατελείωτα χιλιόμετρα με το Goodyear Eagle Go

Το Eagle Go είναι το τρίτο πρωτότυπο ελαστικό της εταιρείας. Ο σχεδιασμός του στοχεύει τόσο στην αποδοτικότητα του ελαστικού και στην αντοχή του, όσο και στην άνεση που προσφέρει στους επιβάτες.

Το νέο ελαστικό θέλει να απαλλάξει τον οδηγό από το άγχος της γρήγορης φθοράς του. Όπως επίσης και από το άγχος των εξόδων αντικατάστασης που συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Το Eagle GO τα καταφέρνει εξαιρετικά, αφού μπορεί να διανύσει μέχρι και 500.000 χιλιόμετρα, καθώς η φθορά του είναι αργή.

Η Goodyear υπο-στηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος

Η τεχνολογία που ελέγχει τα ελαστικά

Για την επιβράδυνση της φθοράς του ελαστικού, αλλά και την διατήρηση της ιδανικής πίεσης και κατάστασής τους, καθοριστικό ρόλο παίζει και η τεχνολογία SightLine. Η εν λόγω τεχνολογία περιλαμβάνει έναν αισθητήρα, που ελέγχει την «υγεία» του ελαστικού.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι πελάτες της Goodyear χρησιμοποιούν ήδη την SightLine, κυρίως όσοι οδηγούν επαγγελματικά οχήματα. Επιπλέον, στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2027, να υπάρχουν αισθητήρες σε όλα τα ελαστικά της.

Η Goodyear δοκιμάζει ελαστικά χωρίς αέρα σε ένα Tesla Model 3

Ο Διευθυντής για τις τεχνολογίας καταναλωτών στον γεωγραφικό τομέα EMEA, Laurent Colantonio, ανέφερε:

«Τα πρωτότυπα ελαστικά αποτελούν έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο για την Goodyear. Τόσο για τη διεύρυνση όσο και την εξέλιξη καινοτόμων τεχνολογιών που μπορούν να ενσωματωθούν στα προϊόντα μας».

abb_img