Το ηλεκτρικό φορτηγό της Volvo δοκιμάζεται στη βόρεια Σουηδία

Ακούστε το άρθρο

Τι συμβαίνει σε ένα ηλεκτρικό φορτηγό όταν το θερμόμετρο δείχνει -25° C και φυσούν δυνατοί άνεμοι; Η Volvo Trucks δοκιμάζει το νέο ηλεκτρικό φορτηγό FH Electric 44 τόνων στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας και….προτείνει λύσεις!

Η Volvo έχει λανσάρει τρία μοντέλα ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή τους το επόμενο έτος. Το FH Electric, το οποίο μπορεί να φτάσει τους 44 τόνους, είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία εδώ και αρκετούς μήνες. Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό FH της Volvo τοποθετείτε ως κινητήριο δύναμη της εταιρείας στον τομέα των περιφερειακών και υπερπεριφερειακών μεταφορών – ανεξάρτητα από τις κλιματικές συνθήκες.

Το νέο ηλεκτρικό λεωφορείο της Volvo υπόσχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στη δημόσια αστική μετακίνηση

«Έχουμε πελάτες σε όλο τον κόσμο και τα φορτηγά μας πρέπει να αποδίδουν παντού, επομένως οι σκληρές κλιματικές δοκιμές είναι απαραίτητες, φυσικά συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής μας εμβέλειας», λέει η Jessica Sandström, SVP Product Management της Volvo Trucks.

Η Volvo Trucks δοκιμάζει το νέο ηλεκτρικό φορτηγό FH σε ακραίες καιρικές συνθήκες στον Αρκτικό Κύκλο   

Η μπαταρία χάνει ισχύ όταν μπαίνει το τρομερό κρύο. Για να αποφευχθεί αυτό, η Volvo Trucks έχει δοκιμάσει τα ηλεκτρικά φορτηγά της σε εξαιρετικά κρύο καιρό κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Το αποτέλεσμα? Μια δυνατότητα διατήρησης της απόδοσης της μπαταρίας, ακόμη και όταν η θερμοκρασία είναι πολύ κάτω από το μηδέν.

«Όταν δοκιμάζουμε τα φορτηγά μας στο χωράφι, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη βόρεια Σουηδία, αξιολογούμε όλα τα απρόβλεπτα στοιχεία της φύσης»

Το Homtruck είναι το αντίπαλον δέος του Tesla Semi

Συνεχίζει η Jessica Sandström: «Ο άνεμος δημιουργεί πάγο στο φορτηγό, κάτι που μας δίνει μεγάλες ευκαιρίες να φτιάξουμε βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά κάτω από ακραίες συνθήκες. Οι δοκιμές μας έχουν δείξει ότι λειτουργεί πολύ καλά η λειτουργία των ηλεκτρικών φορτηγών μας σε αυτά τα πραγματικά κρύα περιβάλλοντα.»

Ως αποτέλεσμα των χειμερινών δοκιμών, η νέα λειτουργία «Ready to Run»  

Η Volvo προσθέτει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Ready to Run». Όμως, τι είναι και πως λειτουργεί; Το «Ready to Run» είναι η λειτουργία που προετοιμάζει τη θερμοκρασία του οχήματος πριν ξεκινήσει τη διαδρομή του, προθερμαίνοντας τις μπαταρίες και την καμπίνα ή ψύχοντάς τα ανάλογα με τις ανάγκες των καιρικών συνθηκών. Η βέλτιστη θερμοκρασία για τις μπαταρίες είναι περίπου +25 ° C.  Ο οδηγός μπορεί να ξεκινήσει την προθέρμανση ή την προψύξη εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής.

Η λειτουργία προετοιμασίας «Ready to Run» θα είναι διαθέσιμη για τα μοντέλα Volvo FH, FM και FMX Electric 44 τόνων.

Με το λανσάρισμα των τριών νέων μοντέλων ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου, η Volvo Trucks διαθέτει τώρα μια σειρά έξι ηλεκτρικών φορτηγών μεσαίου και βαρέως τύπου από 16 έως 44 τόνους. Μέχρι το 2030, η Volvo Trucks στοχεύει τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά να αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των πωλήσεων.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά αποτελούν σημαντικό μέρος της λύσης για τη μείωση των εκπομπών CO2, αλλά μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέτριο ποσοστό της συνολικής αγοράς φορτηγών.

abb_img