Το νέο… ποδήλατο της Hyundai προσαρμόζεται παντού!

Ένα νέο τρίκυκλο ηλεκτρικό ποδήλατο ή αλλιώς e-trike, σχεδιάζει η Hyundai με στόχο τις ασφαλείς, γρήγορες και οικονομικές μετακινήσεις.

Ακούστε το άρθρο

H Hyundai την είδε… αλλιώς και σχεδίασε ένα όχημα ιδανικό για ευέλικτες μετακινήσεις στην πόλη, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Ο λόγος για το ηλεκτρικό τρίκυκλο ή αλλιώς e-trike, το οποίο φιλοδοξεί να φέρει επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις.

Το νέο τρίκυκλο συμφέρει

Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη, καθώς και την «ελάφρυνση» του περιβάλλοντος.

Θα είναι Hyundai Ioniq 5 και θα μοιάζει με Lancia Delta Martini!

Με βάση τα παραπάνω η Hyundai αποφάσισε να λάβει δράση, δημιουργώντας ένα μεταφορικό μέσο που θα πηγαίνει παντού. Και κυρίως χωρίς να κουράζει και να ταλαιπωρεί.

Η Hyundai έχει μεριμνήσει για τις δύσκολες συνθήκες

Το νέο ποδήλατο της Hyundai προσαρμόζεται παντού!

Ωστόσο, η κορεάτικη εταιρεία το πήγε ένα βήμα παρακάτω. Σκεπτόμενη τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε σημαντική μερίδα του πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι για παράδειγμα που ενδεχομένως να μην έχουν τόσο καλή ισορροπία.

Η Hyundai είναι η αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων

Αλλά και το πρόβλημα ευελιξίας που θα μπορούσε να προκαλέσει ο πίσω άξονας, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός τρίκυκλου. Οι τροχοί του οποίου όμως θα μπορούν να μεταβάλλονται ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο κινείται.

Το e-trike της Hyundai που μεταμορφώνεται

Το νέο ποδήλατο της Hyundai προσαρμόζεται παντού!

Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μεταβάλλει το σύστημα του μεταξονίου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Σε περίπτωση που το ποδήλατο εντοπίσει, με τη βοήθεια κάμερας, κάποιο στενό δρομάκι, θα μαζεύει τις ρόδες. Και ταυτόχρονα θα μειώνει την απόσταση μεταξύ τους.

Η Hyundai ανανέωσε τη συνεργασία της με τη Healthy Seas

Σε άλλη περίπτωση, αν «καταλάβει» ότι κάποιος ηλικιωμένος το χρησιμοποιεί και δεν έχει καλή ισορροπία, τότε αυτό θα φαρδύνει. Έτσι ώστε να γίνει πιο σταθερό.

Για αυτή τη λειτουργία είναι απαραίτητος ένας ενεργοποιητής και ένας υπολογιστής. Αμφότεροι θα αναλύουν τα δεδομένα από τους αισθητήρες και την κάμερα, η οποία είναι στο μπροστινό μέρος του e-trike.

Hyundai Ioniq 5: Αυτό είναι το παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς!

Εύκολες και οικονομικές μετακινήσεις

Η κορεάτικη φίρμα αναφέρει ότι η οδήγηση σε δύο τροχούς μειώνει την ασφάλεια σε ορισμένες οδικές συνθήκες. Με αυτό το σύστημα ρύθμισης των πίσω τροχών που τους φέρνει πιο κοντά ή τους απομακρύνει, η εταιρεία προσπαθεί να διευκολύνει τις μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων.

Το καινοτόμο και όμορφο ποδήλατο δεν έχει ακόμα ονομασία, ενώ επίσης δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για την αυτονομία του.

abb_img