Το νέο υβριδικό σύστημα της Volvo προσφέρει περισσότερη αυτονομία

Η Volvo διαθέτει νέο, βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης το οποίο επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία, μειώνει τις εκπομπές CO2 και προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Αυτό έχει ως συνέπεια τη διεύρυνση της αυτονομίας με ηλεκτρική ενέργεια στα 90 χιλιόμετρα με μία και μοναδική φόρτωση.

Δεδομένου ότι ο μέσος ιδιοκτήτης ενός premium αυτοκινήτου διανύει τις εργάσιμες ημέρες λιγότερο από 50 χιλιόμετρα, τα νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης καταφέρνει να ξεπερνά κατά πολύ τις καθημερινές ανάγκες του ιδιοκτήτη του.

Ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας μπορεί να αποδώσει επιπλέον 145 ίππους

Volvo hybrid

Η νέα μπαταρία έχει μεγάλη αυτονομία και διαθέτει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μπορεί να αποδώσει επιπλέον 145 ίππους.

Η επιπλέον ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος στους 350 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ6 και στους 455 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευάσει ποτέ.

Εκτός από το νέο σύστημα κίνησης περιλαμβάνουν την προσθήκη λειτουργίας OnePedal Drive σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: Το Concept Recharge είναι η διακήρυξη του αμιγώς ηλεκτρικού μέλλοντος της Volvo

Ο νέος αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την ισχύ στους πίσω τροχούς κατά 65%, βελτιώνοντας την ευκολία οδήγησης υπό όλες τις συνθήκες.

Τέλος, χάρη και στην ένταση της μπαταρίας, ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας παρέχει, επίσης, αυξημένη ικανότητα τετρακίνησης, η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε χαμηλές ταχύτητες, στη ρυμούλκηση ή κατά την οδήγηση σε ολισθηρούς δρόμους που απαιτούν επιπλέον πρόσφυση και σταθερότητα.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Volvo θα διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνηταVolvo hybrid

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το μόνο Volvo που θα μπορεί να αγοράσει κανείς θα είναι ηλεκτρικό και μάλιστα θα μπορεί να το αγοράσει αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Η Volvo ανακοίνωσε τα σχέδια της, σύμφωνα με τα οποία, σκοπεύει να σταματήσει την πώληση αυτοκινήτων που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα έως το 2030.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της επιταχυνόμενης τάσης εντός του κλάδου, προκειμένου να ανταποκριθεί στην πίεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η σουηδική μάρκα είπε ότι στο πλαίσιο της μετάβασης, θέλει οι μισές από τις πωλήσεις της μέχρι το 2025 να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα άλλα μισά υβριδικά.

Διαβάστε επίσης: Η Volkswagen περνά στην “αμιγώς” ηλεκτρική εποχή έως το 2035

Αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει να πωλεί οχήματα που κινούνται αποκλειστικά με βενζίνη ή ντίζελ μόλις σε τέσσερα χρόνια από τώρα.

Οι φιλόδοξοι στόχοι της Volvo

Οι στόχοι είναι αρκετά φιλόδοξοι, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι πρόκειται για μια εταιρεία που έχει διαθέσει αυτή τη στιγμή στην αγορά μόλις ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το XC40 Recharge.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo θα πρoχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της έως το 2030

Οι συγκεκριμένοι στόχοι αντανακλούν από την άλλη μια αυξανόμενη συναίνεση στην επιτακτικότητα των αλλαγών, καθώς και στο γεγονός ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

abb_img
spot_img