Το Opel Corsa γιορτάζει 40 χρόνια επιτυχίες

Από το 1982, το Opel Corsa μετρά 6 γενιές με πάνω από 14 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ το 2019 παρουσιάστηκε αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e.

Ακούστε το άρθρο

Το 2022 η Opel κλείνει 160 χρόνια από την ίδρυση της. Παράλληλα, όμως, γιορτάζει και τα 40 χρόνια του διαχρονικού best-seller, Opel Corsa. Άλλωστε, οι πωλήσεις του από το 1982 ξεπέρασαν τα 14 εκατομμύρια και η εμπορική του επιτυχία συνεχίζει με την αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση. Το Opel Corsa-e, μάλιστα, αντιπροσωπεύει περίπου το 25% των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου.

40 χρόνια Opel Corsa

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Μετά το Kadett η γερμανική φίρμα επιθυμούσε την κυκλοφορία ενός νέου μικρού αυτοκίνητου. Έτσι, το 1982, το Opel Corsa πέρασε τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στη Zaragoza. Επιπλέον, την επιτυχημένη εμπορική πορεία του οφείλει στις τεχνολογικές καινοτομίες ανώτερης κατηγορίας, τις οποίες φέρουν οι 6 του γενιές.

Test Drive || Opel Corsa-e: Το μέλλον της πόλης είναι ηλεκτρικό!

Opel Corsa A (1982-1993)

Η πρώτη γενιά του Corsa στόχευε κυρίως στο ανδρικό κοινό. Ο σχεδιαστής Erhard Schnell, δηλαδή, δημιούργησε ένα σπορ και μικρό αυτοκίνητο με εκλεπτυσμένες γραμμές. Εντύπωση, ακόμη, προκάλεσε η έκδοση GSi των 100 ίππων, αλλά και αυτή με κινητήρα Diesel. Τέλος, η πρώτη γενιά του Corsa πούλησε 3,1 εκατομμύρια μονάδες.

40 χρόνια Opel Corsa

Η Opel γιορτάζει 160 χρόνια καινοτομίας!

Δεύτερη Γενιά (1993-2000)

Το Corsa B έπρεπε να γίνει το «αγαπημένο» των γυναικών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιαστής, Hideo Kodama, δημιούργησε ένα πιο στρογγυλεμένο μοντέλο με απαλές καμπύλες. Επιπλέον, πρόσθεσε «διαστημικούς» προβολείς και αύξησε το μήκος του κατά 10 εκατοστά. Ακόμη, η συγκεκριμένη έκδοση καθιέρωσε υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας με ABS και προστασία από πλευρικές συγκρούσεις.

40 χρόνια Opel Corsa

Μάλιστα, το Opel Corsa B ήταν διαθέσιμο και σε εκδόσεις station wagon και Pick-Up. Τέλος, οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια.

Opel Classic: Νέο Virtual Tour «160 Years of Opel»

Opel Corsa C (2000-2006)

Η τρίτη γενιά του Opel Corsa ήταν μακρύτερη κατά 10 εκατοστά. Ακόμη, με το μεγαλύτερο πλάτος του και το μακρύτερο μεταξόνιο προσέφερε ένα θεαματικά ευρύχωρο εσωτερικό. Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις του Corsa C πληρούσαν τα αυστηρά πρότυπα Euro 4. Τέλος, οι πωλήσεις του άγγιξαν τις 2,5 εκατομμύρια μονάδες.

40 χρόνια Opel Corsa

Ένα Opel Rocks-e Kargo θα φέρει την πίτσα σας!

Τέταρτη Γενιά (2006-2014)

Στην τέταρτη γενιά του Opel Corsa παρατηρούμε διάκριση στην 3θυρη και 5θυρη έκδοση. Η πρώτη είχε στυλ τύπου coupé και η δεύτερη θύμιζε κάτι από ευρύχωρο οικογενειακό αυτοκίνητο. Το Corsa D δεν ξεπέρασε τα 4 μέτρα και διέθετε την τεχνολογία ecoFLEX για οικονομία καυσίμου και αποδοτικούς κινητήρες. Τέλος, πωλήθηκαν περισσότερες από 2,9 εκατομμύρια μονάδες.

40 χρόνια Opel Corsa

Opel Mokka-e: Ετοιμοπαράδοτο και με τιμή από 27.250 ευρώ

Opel Corsa E (2014-2019)

To Corsa E αποτέλεσε best-seller και σημείωσε πωλήσεις άνω του 1,3 εκατομμυρίου οχημάτων. Το μήκος του μάλιστα ξεπέρασε τα 4 μέτρα και προσέφερε άνεση και κορυφαίες τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, παρατηρούμε τεχνολογία συνδεσιμότητας infotainment IntelliLink και έγχρωμη οθόνη αφής. Τέλος, ο εξοπλισμός του περιλάμβανε θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα, ηλεκτρονικό κλιματισμό και κάμερα με ένδειξη απόστασης.

40 χρόνια Opel Corsa

Το Opel Corsa-e

Η ηλεκτρική έκδοση του Opel Corsa παρουσιάστηκε στο σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2019. Ως αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ακόμη, αξιοσημείωτο είναι το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού IntelliLux LED® matrix με αντιθαμβωτική δέσμη.

Η Opel ηλεκτρίζει το μέλλον της!

Επιπλέον, διαθέτει το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και Ανίχνευση Πεζού.

40 χρόνια Opel Corsa

Ακόμη, ο Προσαρμοζόμενος Έλεγχος Ταχύτητας (Adaptive Speed Control) με λειτουργία ραντάρ, κάνει την οδήγηση ακόμα πιο ασφαλή και ξεκούραστη. Με μήκος 4,06 μέτρα, η οδική συμπεριφορά του πενταθέσιου Corsa και η πρακτικότητά του παραμένουν υποδειγματικές.

Το ADAC Opel e-Rally Cup αναβαθμίζεται

Στη Γερμανία, το Corsa-e απέσπασε τη διάκριση «Χρυσό Τιμόνι 2020». Παράλληλα, στην τροποποιημένη έκδοση Corsa-e Rally αποδεικνύει ότι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να συνδυάσει κορυφαίες επιδόσεις με περιβαλλοντική συμβατότητα.

Τέλος, με το μικρό μοντέλο μηδενικών ρύπων, η Opel είναι ο πρώτος κατασκευαστής που δημιούργησε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι με μπαταρία.

 

abb_img