Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό είναι γεγονός!

Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του, με χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.

Με την ηλεκτροκίνηση να «περνάει» σιγά σιγά σε κάθε είδους όχημα, το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό είναι πλέον πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, το Πυροσβεστικό Σώμα του Λος Άντζελες, παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα, το οποίο διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά που εντυπωσιάζουν.

Το Volkswagen Multivan T7 eHybrid πάτησε Ελλάδα

Με 4 ηλεκτροκινητήρες και 2 μπαταρίες

Το νέο πυροσβεστικό διαθέτει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, με συνολική ισχύ 490 ίππων. Την αποθήκευση της ενέργειας αναλαμβάνουν δύο μπαταρίες με συνολική ενεργειακή χωρητικότητα 132 kWh.

Το φορτίο λειτουργεί μέχρι και 2 ώρες. Προφανώς, όμως οι ανάγκες τις περισσότερες φορές είναι μεγαλύτερες και για αυτό το λόγο, διαθέτει κι ένα range extender. Δηλαδή, ένα κινητήρα diesel με ισχύ 300 ίππων. Όταν το φορτίο των μπαταριών πέσει στο 20%, τότε ο πετρελαιοκινητήρας μπαίνει σε λειτουργία.

Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα είναι γεγονός!

Οι επιλογές, ωστόσο, σε αυτή τη περίπτωση είναι δύο. Η πρώτη του επιτρέπει να διατηρεί σε λειτουργία το όχημα, μέχρι και τις 6 ώρες. Η δεύτερη επιτρέπει τη φόρτιση των μπαταριών σε λιγότερο χρόνο από 2 ώρες. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πυροσβεστικό μπορεί να λειτουργήσει για 8 ώρες συνεχόμενα.

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση των μπαταριών στο όχημα. Η μία είναι τοποθετημένη στο κάτω μέρος και η άλλη είναι τοποθετημένη κάθετα στο κέντρο του οχήματος. Έτσι, χωρίζουν την καμπίνα από το χώρο φόρτωσης του νερού.

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για το Tesla Semi

Με ειδικό σύστημα ανάρτησης

Όσον αφορά τη χωρητικότητά του σε νερό φτάνει τα 750 γαλόνια, ήτοι 3.409 λίτρα. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ρυθμιζόμενο σύστημα ανάρτησης, το οποίο μεταβάλλει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος.

Με αυτόν τον τρόπο είναι ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις που θα συναντήσει. Η απόσταση από το έδαφος ξεκινάει από τα 17,78 εκατοστά, φτάνοντας μέχρι και τα 48,26 εκατοστά.

Daimler Buses: Οχήματα με μπαταρία και υδρογόνο από το 2030

Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό από την Rosenbauer

Το Πυροσβεστικό Σώμα του Λος Άντζελες παρήγγειλε το πυροσβεστικό όχημα το 2020 από την αυστριακή εταιρείαRosenbauer. Το βασικό κόστος του οχήματος είναι 900.000 δολάρια.

Το Ford Mustang Mach-E μετατρέπεται σε περιπολικό στην Αγγλία

Παράλληλα, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προσαρμόσει το όχημα που παραγγέλνει ανάλογα με τις ανάγκες του. Το πρώτο ηλεκτρικό πυροσβεστικό όχημα του κόσμου κόστισε συνολικά 1.200.000 δολάρια.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!