Το Tesla Cybertruck δεν θα είναι και πολύ προσιτό

Σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, το Tesla Cybertruck θα έχει υψηλό κόστος στην αρχή. Την ίδια στιγμή πολλοί παρατηρούν αστοχίες στην κατασκευή του.

Το Tesla Cybertruck μονοπωλεί το ενδιαφέρον και όχι άδικα. Το θηριώδες ηλεκτρικό Pick-Up, μετά από περίπου 4 χρόνια καθυστερήσεων είναι πιο κοντά από ποτέ. Μάλιστα, στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται να φτάσει στους πρώτους πελάτες και να δώσει χαρά σε όσους το περιμένουν με ανυπομονησία. Και αυτοί είναι πάρα πολλοί.

Βεβαίως, ακόμη και λίγο πριν το δούμε… ζωντανά, η εταιρεία συνεχίζει τις δοκιμές, ενώ κάνει νέες ανακοινώσεις. Μία από τις τελευταίες, προκάλεσε μία ανησυχία, πάνω που οι περισσότεροι είχαν κάπως ανακουφιστεί. Αυτή αφορά την τιμή του Cybertruck, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι και πολύ προσιτή τελικά. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας του. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Tesla Cybertruck δεν καταλαβαίνει από… σφαίρες!

Η αρχική τιμή εκκίνησης στα 39.900 δολάρια

Όταν η Tesla ανακοίνωσε το Cybertruck στα τέλη του 2019, έκανε λόγο για μία αρκετά προσιτή τιμή εκκίνησης στα 39.900 δολάρια. Επιπλέον, ανακοίνωσε τιμή και για 2 εκδόσεις με υψηλότερη απόδοση στα 49.900 δολάρια και 59.900 δολάρια αντίστοιχα.

Ωστόσο, το 2021, η τιμή του Cybertruck ξαφνικά δεν υπήρχε στον ιστότοπο της Tesla, με τους ενδιαφερόμενους να μην έχουν πια μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Οι παραδόσεις του Tesla Cybertruck επιτέλους ξεκινούν!

Το Tesla Cybertruck δεν θα είναι για όλους… στην αρχή

Την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ μίλησε στην παρουσίαση των κερδών της Tesla για διάφορα θέματα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά και στο Cybertruck. Ανάμεσα στα όσα είπε, δήλωσε πως το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο δεν θα είναι ιδιαιτέρως προσιτό, τουλάχιστον στην αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Θα χρειαστεί τεράστια δουλειά για να φτάσει η παραγωγή όγκου και να είναι θετική στις ταμειακές ροές σε μια τιμή που οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά».

Όσο πιο πολλά, τόσο… φθηνότερα

Ο Μασκ υποστήριξε πως η οικονομική προσιτότητα έχει να κάνει με το αριθμό μονάδων που θα παράγονται. Όσες περισσότερες μονάδες κατασκευάσει η Tesla από το Τέξας Gigafactory, τόσο πιο οικονομικό θα είναι το καθένα. Τέλος, ο Μασκ προβλέπει «τεράστιες προκλήσεις» για την αύξηση της παραγωγής Cybertruck, κυρίως διότι το εν λόγω μοντέλο απαιτεί νέες διαδικασίες κατασκευής.

Ο Έλον Μασκ στο τιμόνι του… εκλεκτού (;) Tesla Cybertruck!

Η γκρίνια για την ποιότητα έχει ήδη αρχίσει

Την ίδια στιγμή, ανάμεσα στις νέες ανακοινώσεις και αποκαλύψεις που προκύπτουν για το Cybertruck, υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι το κατακρίνουν. Ο λόγος είναι η ποιότητα της κατασκευής του, που για πολλούς είναι χαμηλή. Ορισμένοι επικριτές σχολιάζουν αρνητικά την ποιότητα του, με βάση τη φήμη που υπήρχε όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Cybertruck.

Ο Έλον Μασκ «κράζει» το Tesla Cybertruck… μέσω e-mail!

Ειδικότερα, τα σχόλια είχαν σχέση με ένα πρωτότυπο, του οποίου το αμάξωμα είχε κάποια κενά. Βέβαια, δεν είναι γνωστό από πότε ήταν αυτό το πρωτότυπο, αλλά οι… haters βρήκαν την ευκαιρία να κράξουν. Από την άλλη, οι υποστηρικτές της αμερικάνικης εταιρείας χαρακτηρίζουν την ποιότητα του ηλεκτρικού Pick-Up άρτια.

Τέλος, να σημειώσουμε πως και ο ίδιος ο Έλον Μασκ είχε «κράξει» το Tesla Cybertruck μέσω e-mail που έστειλε στους υπαλλήλους του. Σε αυτό σημείωσε πως ο αιχμηρός σχεδιασμός και το φινίρισμα από ανοξείδωτο χάλυβα κάνουν τα ελαττώματα πιο ορατά. Συνεπώς, πρέπει να υπάρχει εστίαση στην ποιότητα, για πολλούς λόγους.

Νεότερα για το Tesla Cybertruck θα έχουμε λογικά πολύ σύντομα.

abb_img
spot_img