Έκδοση των δύο πρώτων αδειών έρευνας για υπεράκτια αιολικά πάρκα

Οι λεπτομέρειες της έκδοσης των αδειών έρευνας και τα οφέλη που θα αποφέρουν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στη χώρα.

Πριν μερικές μέρες, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε πως υπήρξε επίσημη έκδοση των δύο πρώτων αδειών έρευνας για πιλοτικά υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Οι εταιρείες που έλαβαν τις πρώτες άδειες ήταν η «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Μ.Α.Ε.» και η «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.». Η έκδοση των αδειών έγινε με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη. Επιπλέον, παρούσα στη διαδικασία ήταν και η κυρία Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εξοικονομώ: Ολοκλήρωση διαδικασίας υποβολής αιτήσεων – Cars Electric

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και Όμιλος Κοπελούζου πίσω από τις εταιρείες που έλαβαν τις πρώτες άδειες

Η εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Μ.Α.Ε.» αποτελεί θυγατρική εταιρεία της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η άδεια έρευνας που έλαβε έχει διάρκεια τρία χρόνια. Παράλληλα, η εταιρεία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.» αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Κοπελούζου. Η άδεια έρευνας που έλαβε έχει επίσης διάρκεια τρία χρόνια και αφορά στην ίδια περιοχή για ανάπτυξη πιλοτικών έργων.

Cars Electric – Green Tank: Επιστολή σε ευρωβουλευτές για την περικοπή εκπομπών CO2 από βαρέα οχήματα

Η θαλάσσια περιοχή την οποία αφορούν οι άδειες

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΔΕΥΕΠ, οι άδειες αφορούν τη θαλάσσια περιοχή που υπάρχει νότια της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βόρεια-βορειοανατολικά της Σαμοθράκης. Η εν λόγω περιοχή έχει λάβει τον χαρακτηρισμό της περιοχής ανάπτυξης πιλοτικών έργων υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Τέλος, τα πιλοτικά αυτά έργα υπεράκτιων αιολικών πάρκων θα έχουν συνολική ισχύ έως 600 MW.

Σκυλακάκης: Τα οφέλη του πράσινου τιμολογίου για τους καταναλωτές – Cars Electric

Οι δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη στη Βουλή για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως: «Είναι, λοιπόν, μία μοναδική ευκαιρία το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό να μετατρέψει τη χώρα σε μια εξαγωγική ενεργειακά χώρα. Να δώσει επενδύσεις, με πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία.» Επίσης, επισήμανε πως «εάν τα κάνουμε όλα αυτά, η προστιθέμενη αξία των επενδύσεων αυτών, ενώ στα φωτοβολταϊκά ή στα κλασικά αιολικά είναι σχετικά μικρή, εδώ πέρα η προστιθέμενη αξία θα ξεπερνά, άνετα, το 50% των επενδύσεων. Με τεράστια οικονομική και ενεργειακή απόδοση».

ΕΛΕΤΑΕΝ: Τα οφέλη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας – Cars Electric

Τα οφέλη που θα αποφέρουν τα υπεράκτια αιολικά πάρκα στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Ελλάδα αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Αφενός, θα συμβάλει στην αύξηση της ενεργειακής της αυτονομίας. Αφετέρου, θα τη βοηθήσει να πετύχει το όραμα της για εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων πράσινης ενέργειας. Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό υπεράκτιο αιολικό δυναμικό. Η αξιοποίηση του θα της αποφέρει πολλαπλά οικονομικά, περιβαλλοντικά και ενεργειακά οφέλη. Επομένως, είναι απαραίτητη η προώθηση του συγκεκριμένου ζητήματος και τα επόμενα βήματα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

abb_img
spot_img