Αυστρία: Δωρεάν μετακινήσεις σε όσους κάνουν… τατουάζ!

Η Αυστρία προσφέρει δωρεάν σιδηροδρομικές μετακινήσεις για έναν χρόνο, σε όσους κάνουν... τατουάζ την λέξη «Klimaticket».

Στην Αυστρία η έννοια της διαφήμισης έχει πάει σε άλλο επίπεδο, μέσω μίας νέας διαφημιστικής εκστρατείας που δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με την εν λόγω καμπάνια, όσοι δεχθούν να λάβουν μέρος, θα χρησιμοποιούν δωρεάν τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις για διάστημα ενός έτους. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι ένα… τατουάζ.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κάνουν τατουάζ την λέξη «Klimaticket», το οποίο είναι το όνομα της καμπάνιας. Ουσιαστικά, αφορά το πρόγραμμα δημόσιων συγκοινωνιών στη χώρα, το οποίο θέλει να προωθήσει τη νέα κάρτα διαδρομών σε μεγαλύτερο κοινό.

Το «ιπτάμενο» τρένο του Wuppertal σας περιμένει!

Διαφημίζοντας το «Klimaticket» μέσω… τατουάζ

Την καμπάνια ανέλαβε να προωθήσει η Υπουργός Κλίματος της χώρας, η Leonore Gewessler, η οποία έκανε την παρουσίαση της σε ένα μουσικό Φεστιβάλ. Μάλιστα, δημοσίευσε φωτογραφία, που απεικονίζει την ίδια να έχει κάνει το τατουάζ, σε μία προσπάθεια να παρακινήσει τον κόσμο.

Βέβαια, εδώ να τονίσουμε πως το τατουάζ της Υπουργού δεν είναι κανονικό, αλλά «χένα», κάτι που σημαίνει ότι θα φύγει από πάνω της. Ωστόσο, όσοι θέλουν να μετέχουν στο πρόγραμμα θα κάνουν κανονικό τατουάζ, το οποίο θα «κουβαλάνε» για… πάντα. Εκτός και αν θέλουν να το αφαιρέσουν. Δεν παίζει δίκαια η Υπουργός!

Ελβετία: Αυτό είναι το μακρύτερο τρένο του κόσμο!

Πολλές οι αντιδράσεις στην Αυστρία για την καμπάνια

Προφανώς, η εκστρατεία προώθησης δεν έχει περάσει απαρατήρητη και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Ειδικότερα, οι επικριτές της κατηγορούν την Υπουργό ότι εκμεταλλεύεται την ανάγκη των νέων για τη διαφήμιση των πολιτικών της.

Η βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος NEOS, Henrike Brandsotter, καταγγέλλει την πρακτική της κυβέρνησης και την χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη αντίληψη του ανθρωπισμού».

Αυτό είναι το υπερηχητικό τρένο TUM Hyperloop

Από την πλευρά της, η Υπουργός δεν βρίσκει κάτι περίεργο στην καμπάνια. Μάλιστα, δήλωσε ότι ο σχεδιασμός και η εκτέλεσή της έγινε πολύ προσεκτικά και ότι οι περισσότερες αντιδράσεις στο Φεστιβάλ, ήταν θετικές.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, 6 άτομα είπαν «ναι» στην προσφορά και έκαναν το εν λόγω τατουάζ. Να σημειώσουμε ότι η αξία του εισιτήριου για τη δωρεάν μετακίνηση, κοστίζει περίπου 1.095 ευρώ.

Editorial