Η Bugatti παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό πατίνι

Η Bugatti μπορεί να εργάζεται για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικό supercar, αλλά μόλις κυκλοφόρησε ένα κομψό ηλεκτρικό σκούτερ.

Η Bugatti ένωσε τις δυνάμεις της με την Bytech International για την ανάπτυξη ενός κομψού ηλεκτρικού σκούτερ.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti International Wiebke Stahl: Η συνεργασία με μια εταιρεία όπως η Bytech μας δίνει την ευκαιρία να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας στον χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης με έναν έμπειρο συνεργάτη και ένα προϊόν που μπορούν να απολαύσουν οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού σκούτερ της Βugatti

Το σκούτερ των 15,8 κιλών είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και περιγράφεται ως «αεροδυναμικό αλλά λειτουργικό».Το σκούτερ έχει τελική ταχύτητα των 30 χιλιόμετρα την ώρα χάρη στον κινητήρα 700W.

Φυσικά, το ηλεκτρικό σκούτερ της Bugatti δεν προοριζόταν να πετύχει κάποιο ρεκόρ  ταχύτητας αλλά σχεδιάστηκε ώστε να προσφέρει έναν καλό συνδυασμό λειτουργικότητας και κομψότητας.

Ένα ηλεκτρικό πατίνι φτιαγμένο από ξύλο

Τα πλαϊνά φώτα προεξέχουν, φωτίζοντας το έδαφος κάτω από το σκούτερ καθώς προχωρά κατά μήκος ενός δρόμου.

Περιλαμβάνονται φλας για ασφάλεια ενώ διαθέτει και μια μεγάλη οθόνη LED που εμφανίζει την ταχύτητα, τη λειτουργία οδήγησης, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την κατάσταση του φωτός.

Με μια μπαταρία 36V και 10Ah που προσφέρει χωρητικότητα 360 Wh, η Bugatti υποστηρίζει ότι το σκούτερ παρέχει αυτονομία έως και 35 χλμ. Μια τυπική πρίζα είναι το μόνο που χρειάζεται για να επαναφορτιστεί η μπαταρία μέσα σε περίπου τέσσερις ώρες.

Δεν υπάρχει ωστόσο ενημέρωση για το πότε θα είναι διαθέσιμο το σκούτερ ή ποια θα είναι η τελική τιμή του.

Δεν είναι η πρώτη εταιρεία που εργάζεται πάνω στην δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων που διαμορφώνει ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια: Είναι οι πόλεις μας έτοιμες για την μικροκινητικότητα;

Η Porsche διαθέτει τη δική της σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων και η SEAT με έδρα τη Βαρκελώνη συνεργάστηκε με τη Segway για ηλεκτρικά σκούτερ προτού επεκταθεί στα ηλεκτρικά σκούτερ υψηλότερης ισχύος της Silence.

Η Rivian επίσης, είναι η πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που δείχνει ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά δίτροχα. Άλλωστε είναι λογικό οι εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων όπως η είναι και η Rivian να στρέφουν την προσοχή τους και να χρησιμοποιούν την τεχνολογία που αναπτύσσουν για τα EV τους και σε μικρότερα οχήματα.

Όλοι βέβαια αναρωτιόμαστε αν και η Tesla θα δημιουργήσει ποτέ ένα ηλεκτρικό πατίνι…

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!