Η Ford Mustang Mach-E αποκτά πρώτη μπαταρίες LFP

Η Ford προσθέτει από φέτος τις μπαταρίες LFP στη γκάμα των ηλεκτρικών της οχημάτων, ξεκινώντας με την Mustang Mach-E.

Ακούστε το άρθρο

Η Ford θα λανσάρει από φέτος, μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) στη γκάμα της Mustang MachE, στην Ευρώπη. Στόχος της είναι να καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιο προσιτά και προσβάσιμα στο κοινό.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου μπαταριών LFP στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, αυτό θα φέρει την ονομασία BlueOval Battery Park Michigan και θα είναι έτοιμο προς λειτουργία το 2026.

Ωστόσο, η εισαγωγή μπαταριών LFP παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κατασκευάζει περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, προσφέροντας αυξημένες επιλογές στους ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, υποστηρίζει τον στόχο της για περιθώριο κέρδους EBIT 8% για την επιχειρηματική μονάδα Model e, μέχρι το 2026.

Test Drive || Ford Mustang Mach-E 351 PS: Mustang για πάντα!

Η χημεία μπαταριών LFP θα ωφελήσει τους υποψήφιους αγοραστές της Ford

Αρχικά, οι μπαταρίες LFP είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και αντέχουν στη συχνότερη και ταχύτερη φόρτιση. Επιπλέον, χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους λιγότερο ακριβά και υψηλής ζήτησης υλικά.

Λόγω του χαμηλότερου κόστους, ο συγκεκριμένος τύπος μπαταρίας θα συμβάλλει στον περιορισμό ή τη μείωση της τιμής των ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τη Ford, οι μπαταρίες LFP θα τροφοδοτήσουν μία ποικιλία προσιτών ηλεκτρικών επιβατικών και Pick-Up οχημάτων επόμενης γενιάς.

Η Ford μας πάει για σινεμά στην… ύπαιθρο!

Επίσης, η τεχνολογία μπαταριών LFP αντιστοιχεί στη μείωση της εξάρτησης από κρίσιμα ορυκτά, όπως το νικέλιο και το κοβάλτιο. Προφανώς, αυτή η επιλογή βοηθάει τη Ford να τηρήσει τις δεσμεύσεις της αναφορικά με τη βιωσιμότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Ford έχει δημιουργήσει τεράστια ζήτηση. Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας καθώς ενισχύουμε την παραγωγή μπαταριών LFP και NCM. Χιλιάδες και σύντομα εκατομμύρια πελάτες θα απολαμβάνουν τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford με προηγμένες και ανθεκτικές τεχνολογίες μπαταριών που γίνονται πιο προσιτές με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Jim Farley, Πρόεδρος και CEO της Ford.

Η Ford Mustang Mach-E αποκτά πρώτη μπαταρίες LFP

Οι στόχοι και οι δεσμεύσεις της εταιρείας έως το 2050

Η Ford έχει θέσει ως στόχο την διάθεση 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως σε ετήσια βάση, μέχρι το τέλος του 2023. Μάλιστα, θα διαθέσει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος του 2026, στο πλαίσιο του σχεδίου Ford+.

Η Ford πλησιάζει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα

Επιπλέον, η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλεκτρικά οχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι το 2026. Ωστόσο, έχει ήδη δεσμευτεί να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα παγκοσμίως σε όλα τα οχήματα, τις δραστηριότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα της μέχρι το 2050. Τέλος, το 2025, στοχεύει σε ανθρακική ουδετερότητα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των προμηθευτών της.

abb_img