Η κατανάλωση καυσίμου καθορίζει την αγορά αυτοκινήτου!

Η κατανάλωση καυσίμου επηρεάζει σημαντικά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, η κατανάλωση καυσίμου διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο κατά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου. Σε αυτό, μάλιστα, συμβάλλει η μεγάλη αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Η έρευνα έλαβε χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί την κατανάλωση καυσίμου τον σημαντικότερο παράγοντα στην αγορά νέου αυτοκινήτου.

Έρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Μετά την κατανάλωση καυσίμου τι;

Η έρευνα παρουσιάζει και τους υπόλοιπους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τους ερωτηθέντες κατά την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, το 55% θεωρεί σημαντική την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, για να προχωρήσει στην αγορά του.

Επιπλέον, στην τρίτη θέση κατέταξαν το κόστος των τελών κυκλοφορίας (25%) και στην τέταρτη την προσφερόμενη ασφάλεια (21%).

Επιπρόσθετα, οι υπόλοιπες 7 θέσεις πήραν την εξής μορφή:

  • Σχεδίαση και στυλ αυτοκινήτου (19%)
  • Χώροι επιβατών και αποσκευών (18%)
  • Άδεια κίνησης στη ζώνη χαμηλών εκπομπών του Λονδίνου (16%)
  • Τεχνολογίες (13%)
  • Αυτονομία (12%)
  • Κύρος κατασκευαστή (10%)
  • Χρώμα (9%)

Έρχεται το «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με μεγαλύτερη επιδότηση

Η κατανάλωση καυσίμου καθορίζει την αγορά αυτοκινήτου!

Αποφυγή περιττών μετακινήσεων

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 47% των ερωτηθέντων αποφεύγει τις περιττές μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων. Συγκεκριμένα, το 37% πλέον περπατά περισσότερο. Επιπλέον, το 18% χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το 12% κάνει ποδήλατο.

Ακόμη, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο οδηγεί περίπου 29 χιλιόμετρα λιγότερα την εβδομάδα, σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των καυσίμων. Αυτό, λοιπόν, αποτυπώνεται με την αφαίρεση 86.809 αυτοκινήτων από τους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλη ταξινόμησης μειωμένα για τα υβριδικά

Στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το 22% των ερωτηθέντων εξετάζει την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες, οι οποίοι αποτρέπουν τους ερωτώμενους από την αγορά ηλεκτρικού αυτοκίνητου. Πιο συγκεκριμένα, το 68% των ερωτηθέντων, αποφεύγει την αγορά ηλεκτρικού λόγω του κόστους.

Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας μήνα-μήνα!

Ακόμη, για το 45% η έλλειψη δημόσιων υποδομών φόρτισης λειτουργεί αποτρεπτικά. Για το 40%, επίσης, η έλλειψη οικιακών υποδομών φόρτισης λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Τέλος, το άγχος της αυτονομίας είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου (39%).

 

abb_img