Επίσημο: Τέλη κυκλοφορίας μήνα-μήνα!

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα σύμφωνα με τη νέα τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή περίπου ένα μήνα νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Ακούστε το άρθρο

Την τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα, λοιπόν, με την τροπολογία οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα καταβάλλουν τα τέλη με το μήνα, χωρίς την επιβάρυνση ποινής.

Πώς αντικαθιστώ το δίπλωμα οδήγησης λόγω φθοράς;

Αναλογική καταβολή αντίτιμου για τα τέλη κυκλοφορίας

Η πλατφόρμα για τα τέλη θα ανοίξει εντός των επόμενων ημερών. Η νέα τροπολογία, μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα αναλογικής πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με βάση το διάστημα της άρσης της ακινησίας τους οχήματος.

Για ένα, δηλαδή, μήνα οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν ποσό ίσο με το 1/12 της συνολικής αξίας των τελών, για 2 μήνες τα 2/12, για 3 μήνες 3/12 και ούτω καθεξής.

Αθήνα: Επιχείρηση «σκούπα» για 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Ακινησία για περισσότερα από 120.000 αυτοκίνητα

Η νέα τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών αποτελεί κίνητρο για όλους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι προχώρησαν σε άρση κυκλοφορίας των οχημάτων τους. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αδυνατούν να πληρώσουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας και προχώρησαν σε ακινησία των οχημάτων τους.

1544: Ένας νέος αριθμός για τους οδηγούς στην Αττική

Προϋποθέσεις για τα «μηνιαία» τέλη κυκλοφορίας

Το δικαίωμα της άρσης ακινησίας έχουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για μία μόνο φορά μέσα στο ίδιο έτος. Επιπλέον, η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος αποτελεί προϋπόθεση για την άρση της ακινησίας.

Αθήνα-Καρδίτσα σε 2 ώρες και 35 λεπτά με τον Ε65!

Σε αντίθετη περίπτωση η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, μπλοκάρει την άρση ακινησίας των ανασφάλιστων οχημάτων.

 

abb_img