Η νέα Porsche Cayenne… αποκαλύπτεται!

Η Porsche παρουσίασε την ανανεωμένη Cayenne στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης, η οποία φέρει ουσιαστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς.

Η Porsche παρουσίασε στην Auto Shanghai 2023 τη νέα Cayenne, η οποία έγινε ακόμη καλύτερη, πιο εξελιγμένη τεχνολογικά και πιο αποδοτική. Αρχικά, η γερμανική φίρμα εστίασε στην εικόνα του SUV, όπου επέλεξε να κάνει διακριτικές, αλλά ουσιαστικές επεμβάσεις. Έτσι, το νέο μοντέλο διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μάσκα, νέα φτερά και πιο μυώδες καπό.

Την εικόνα στο εμπρός μέρος του πολυτελούς οχήματος, ολοκληρώνουν τα νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας HD Matrix LED. Επιπλέον, η νέα Cayenne διαθέτει στον εξοπλισμό της νέα σχεδίασης ζάντες ελαφρού κράματος, διάστασης 20 έως 22 ιντσών. Ωστόσο, ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει στη διάθεσή του 3 νέα χρώματα (lgarve Blue Metallic, Montego Blue Metallic, Arctic Grey) για να επιλέξει αυτό που επιθυμεί.

Η ιδέα πίσω από το λογότυπο της Porsche

Η νέα Porsche Cayenne μας αποκαλύπτεται!

Ανάλογα αναβαθμισμένο και το εσωτερικό της νέας Porsche Cayenne

Προφανώς, η Porsche έχει πραγματοποιήσει ανάλογες αλλαγές και στο εσωτερικό του γερμανικού υπερυψωμένου μοντέλου. Μάλιστα, αυτές αφορούν κυρίως το τεχνολογικό κομμάτι του αυτοκινήτου, αλλά και την πρακτικότητα. Πιο συγκεκριμένα, μπαίνοντας στο εσωτερικό της νέας Cayenne αντικρίζεις έναν ψηφιακό κόσμο, στον οποίον υπάρχουν 3 διαθέσιμες οθόνες.

Αρχικά, τον πίνακα οργάνων αποτελεί μία οθόνη 12,6 ιντσών, η οποία προβάλλει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του οχήματος. Μάλιστα, αυτό μπορεί να το πραγματοποιήσει με 7 διαφορετικούς τρόπους προβολής. Προφανώς, στο κέντρο του ταμπλό της νέας Cayenne, υπάρχει η κεντρική και κυρτή οθόνη αφής των 12,3 ιντσών.

Ο Mark Webber… δαμάζει την Porsche Taycan στην Τασμανία

Η νέα Porsche Cayenne μας αποκαλύπτεται!

Αυτή αναλαμβάνει την προβολή του συστήματος infotainment, καθώς και την ένδειξη διαφόρων λειτουργιών του οχήματος. Ωστόσο, μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει ακόμη μία οθόνη αφής, μεγέθους 10,9 ιντσών. Από εκεί, ο συνοδηγός μπορεί να ελέγξει τις λειτουργίες του infotainment, του συστήματος πλοήγησης ή να παρακολουθεί video.

Έξτρα επεμβάσεις εντοπίζουμε στο νέας σχεδίασης τιμόνι, το οποίο είναι ίδιο με αυτό που συναντάμε στην Porsche 911. Επιπλέον, ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, έχει μεταφερθεί από την κεντρική κονσόλα στο ταμπλό. Τέλος, κάτω από την κεντρική οθόνη υπάρχει πλέον μία νέα μονάδα χειριστηρίων για τον έλεγχο του συστήματος κλιματισμού. Μάλιστα, η Porsche επέλεξε την απτική ανάδραση για τον χειρισμό της. Παράλληλα, τοποθέτησε ειδικό φίλτρο το οποίο φιλτράρει τον εσωτερικό αέρα της καμπίνας.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Porsche έρχεται το 2027

Η νέα Porsche Cayenne μας αποκαλύπτεται!

Βελτιωμένο υβριδικό σύστημα κίνησης με μεγαλύτερη μπαταρία

Η νέα υβριδική Cayenne E-Hybrid έχει κάτω από το καπό της ένα V6 θερμικό κινητήρα 3,0 λίτρων ο οποίος αποτελεί τη βάση του συστήματος κίνησης. Έτσι, σε συνδυασμό με έναν νέο ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 176 ίππους, η συνδυασμένη ισχύς φτάνει πλέον τους 470 ίππους. Σύμφωνα με την Porsche, η έκδοση E-Hybrid μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά μέσα στην πόλη ακόμη και για 90 χιλιόμετρα.

Φυσικά, σε αυτό συμβάλλει και η μεγαλύτερη μπαταρία, με χωρητικότητα 25,9 kWh, δηλαδή 8 kwh περισσότερες σε σχέση με πριν. Επιπλέον, διαθέσιμος είναι και ένας ενσωματωμένος φορτιστής στο όχημα, με ισχύ 11 kW. Έτσι, σε κατάλληλη πηγή ρεύματος, η Cayenne μπορεί να φορτίσει σε λιγότερο από 2,5 ώρες, παρά το μέγεθος της μπαταρίας.

Porsche: Νέο ηλεκτρικό SUV θα είναι πάνω από την Cayenne

Η νέα Porsche Cayenne μας αποκαλύπτεται!

Ωστόσο, στην γκάμα κινητήρων της νέας Cayenne παραμένουν και οι επιλογές με αποκλειστικά θερμικούς κινητήρες. Στη βάση υπάρχει η έκδοση με τον 3λιτρο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος πλέον αποδίδει 353 ίππους και 500 Nm ροπής.

Έπειτα, η Cayenne S διαθέτει έναν νέο V8 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 4,0 λίτρων, με ισχύ 474 ίππων και 600 Nm ροπής. Στο υψηλότερο σκαλί είναι η Cayenne Turbo GT, με τον επίσης 4λιτρο biturbo κινητήρα, ο οποίος προσφέρει 659 ίππους.

Editorial