Ηλεκτροκίνηση : Άμεση η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν

Η επαναδιάθεση των κονδυλίων για την ηλεκτροκίνηση είναι σημαντική έπειτα από σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Άμεση ήταν η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ». Αυτό είναι το αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν στη διαδικασία.

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Τριπλασιασμός πληρωμών του προγράμματος

Πιο συγκεκριμένα, οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Ειδικότερα, η τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης,  με αριθμό 358265/Β’ 6700/27-11-2023,  αποδέσμευσε κονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ, τα οποία ήδη πήγαν σε 2.624 νέες αιτήσεις.

Αστυπάλαια: Το astyMOVE τα «έσπασε» το πρώτο 9μηνο του 2023

Παράταση και για το e-Astypalea

Ταυτόχρονα, με νέα τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπεγράφη από τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και ΜεταφορώνΕθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, υπήρξε παράταση στη δυνατότητας ένταξης στη δράση e-Astypalea έως τις 31/12/2024 και των πληρωμών ως τις 31/12/2025.

«Πράσινα Ταξί»: Πρώτη καταβολή επιδότησης 22.000 ευρώ για δικαιούχο

Με την ίδια ΚΥΑ, που αφορά στη δράση e-Astypalea, υπήρξε σημαντική αύξηση για το ποσό επιδότησης για απόσυρση παλιού επαγγελματικού οχήματος. Πιο αναλυτικά αυτό φτάνει τα 3.000 ευρώ μέχρι και τα 10.000 ευρώ. Μάλιστα, όταν αυτή συνδυάζεται παράλληλα με την αγορά νέου ηλεκτρικού οχήματος.

Τέλος, να σημειώσουμε πως η αγορά επαγγελματικού ηλεκτρικού οχήματος λαμβάνει επιδότηση ήδη με ένα ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ. Συνεπώς, σε συνδυασμό με το ποσό της απόσυρσης, η συνολική επιδότηση στην Αστυπάλαια φτάνει πλέον τα 22.000 ευρώ.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img
spot_img