Μετρό: Ίλιον – Αθήνα σε 15 λεπτά μόνο!

Επέκταση του μετρό στο Ίλιον ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, καθώς και αστικές αναπλάσεις κατά μήκος της γραμμής 4.

Ακούστε το άρθρο

Ο αρμόδιος υφυπουργός για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μίλησε για τις επερχόμενες επεκτάσεις των γραμμών του μετρό. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επέκταση του γραμμής 2 και 4 αλλά και την ολοκλήρωση της γραμμής 3 προς Πειραιά.

Ακόμα, ο ίδιος έδωσε πληροφορίες για τα αναπλαστικά έργα στο πλαίσιο των επεκτάσεων, τα οποία θα λάβουν χώρα σε διάφορες περιοχής της Αττικής.

Φάκελος φόρτιση ηλεκτρικού: Όλα τα apps για να φορτίσεις!

Η γραμμή 2 του μετρό

Το Υπουργείο Μεταφορών και υποδομών ανακοίνωσε την επέκταση της γραμμής 2 του μετρό προς Ίλιον. Στο τέλος του 2022, μάλιστα, η περιβαλλοντική αδειοδότηση θα ανοίξει το δρόμο για τη δημοπράτηση κατασκευής 3 νέων σταθμών. Οι κατασκευαστές, λοιπόν, θα δημιουργήσουν μια υπόγεια διπλή γραμμή μήκους 4 χιλιομέτρων. Τα ονόματα των σταθμών έχουν ως εξής:

  • Παλατιανή, επί της οδού Θηβών.
  • Ίλιον, επί της οδού Ελαιών.
  • Άγιος Νικόλαος, επί της οδού Αγίου Νικολάου (σύνορα Ιλίου και Καματερού)

Για να μεταβεί, δηλαδή, κάποιος από το σταθμό Αγίου Νικολάου στο κέντρο της Αθήνας θα χρειάζεται μόνο 15 λεπτά. Επιπλέον, τα έργα για τους συγκεκριμένους σταθμούς ξεκινούν στις αρχές του 2023 και θα διαρκέσουν περίπου 4 χρόνια.

Η εφαρμογή που καταγράφει την παράνομη στάθμευση!

Η γραμμή 4

Στο πλαίσιο των έργων κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό, ο Γιώργος Καραγιάννης ανακοίνωσε αστικές αναπλάσεις και δενδροφυτεύσεις κατά μήκος της γραμμής. Ακόμα, ανέφερε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου Αθηναίων.

Ουσιαστικά, η συνεργασία θα προχωρήσει σε 3.000 δενδροφυτεύσεις και αστικές αναπλάσεις επιφάνειας 85.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι δήμοι, από τους οποίους περνά το μετρό, θα είναι, επομένως, «πράσινοι».

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστά διπλώματα!

Το έργο, επιπρόσθετα, θα στοιχίσει 1,2 δις. ευρώ και θα προσφέρει 10.000 θέσεις εργασίας. Επιπλέον, θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφορίας περίπου 53.000 οχημάτων στον αστικό ιστό.

Ο συρμός θα ολοκληρώνει τη διαδρομή Άλσος Βεΐκου – Γουδή σε 17 μόνο λεπτά. Ακόμα, Ο υφυπουργός ανακοίνωσε την κατασκευή σταθμού μετρό στα Εξάρχεια. Τέλος, ανακοίνωσε την από τώρα αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, το οποίο θα επιβαρύνουν οι απαραίτητες εργασίες.

Αυτοκίνηση Anytime 2022: Η μεγάλη επιστροφή από 14-22 Μαΐου!

Το μετρό στο λιμάνι του Πειραιά

Την γραμμή 3 του μετρό θα ολοκληρώσουν οι υπεύθυνοι το καλοκαίρι με την παράδοση 3 νέων σταθμών. Παράλληλα, κάποιος θα φτάνει από τον Πειραιά στο Αεροδρόμιο σε 50 λεπτά με την προσθήκη των 3 νέων σταθμών. Οι νέοι σταθμοί είναι:

  • Μανιάτικα
  • Δημοτικό Θέατρο
  • Πειραιάς

Τέλος, να σημειώσουμε πως το τραμ φτάνει ήδη μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

 

abb_img