Πώς να εγκαταστήσετε έναν οικιακό σταθμό φόρτισης

Πώς μπορεί να εγκαταστήσει κανείς έναν οικιακό σταθμό φόρτισης; Σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να μην ταλαιπωρηθείτε.

Πέρυσι, οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ήταν 6,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μόνο τον Δεκέμβριο, καταγράφηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο πωλήσεις.

Οι πωλήσεις EV είναι όλο και περισσότερες, τρίμηνο με το τρίμηνο και χρόνο με το χρόνο. Και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η αυξητική αυτή τάση θα σταματήσει. Με τόσους πολλούς νέους ιδιοκτήτες EV, υπάρχουν αντίστοιχα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να τοποθετήσουν έναν οικιακό σταθμό φόρτισης EV στο σπίτι τους.

Πολλοί έχουν, δικαίως, έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία. Και όπως συμβαίνει με πολλά άλλα θέματα, και με τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι, υπάρχουν κοινές παρανοήσεις, ψευδείς υποθέσεις, ακόμη και δημοφιλείς μύθοι.

SEAT: Οι 7 τρόποι για να εξοικονομήσετε καύσιμα

Οι τύποι φόρτισης προκαλούν σύγχυση

Επίσης οι διάφοροι τύποι φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα προκαλούν σύγχυση σε πολλούς πιθανούς αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων. Ενώ μια από τις πιο μπερδεμένες πτυχές της ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι τα πολλαπλά είδη φόρτισης.

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα τα οποία λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που η διαδικασία ανεφοδιασμού τους είναι απλή, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φορτιστών, αλλά και διάφοροι κατασκευαστές.

Αξίζει τελικά η μετατροπή σε ηλεκτρικό;

Για τον λόγο αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερωθείτε σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές σας. Και μην ξεχνάτε ότι το Carselectric.gr μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.

Και φτάνουμε στο επίμαχο σημείο, στο θέμα του συγκεκριμένου μας άρθρου. Μετά την επιλογή του φορτιστή του ηλεκτρικού μας αυτοκινήτου, πώς τον τοποθετούμε στο σπίτι μας; Πώς μπορεί να γίνει η εγκατάσταση του στο γκαράζ ή την πιλοτή μας, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα;

Πώς να εγκαταστήσετε έναν οικιακό σταθμό φόρτισης για EV

Ευρώπη: Άμεση η ανάγκη επέκτασης του δικτύου φορτιστών

Η απάντηση είναι απλή. Δεν θα το κάνετε εσείς. Και πριν βιαστείτε να μας κατακρίνετε για έναν παραπλανητικό τίτλο, μπορείτε να διαβάστε τα παρακάτω.

Εντάξει, ναι, μερικοί άνθρωποι κάνουν την εγκατάσταση των δικών τους σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο σπίτι. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για εξειδικευμένους, επαγγελματίες ηλεκτρολόγους.

Και πραγματικά ούτε ένας ηλεκτρολόγος δεν μπορεί απλά να το κάνει. Καθώς θα πρέπει να γνωρίζει τη διαδικασία και να έχει λάβει εκπαίδευση πάνω σε αυτή. Ιδανικά θα πρέπει να έχει και εμπειρία πάνω στην εγκατάσταση φορτιστών σε διάφορα σπίτια.

Ηλεκτρικό ποδήλατο: Βόλτα σε 5 διαδρομές στην Αθήνα

Ουσιαστικά θα πρέπει να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να εγκαταστήσει τον φορτιστή με ασφαλή, και αποτελεσματικό τρόπο. Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων στη χώρα μας μάλιστα είναι απαραίτητη και η αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού πίνακα.

Ευτυχώς πολλές εταιρείες που πωλούν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι εκεί να σας καθοδηγήσουν σε αυτή την διαδικασία. Αλλά και να στείλουν τους εξειδικευμένους τους συνεργάτες για να κάνουν την εγκατάσταση. Εύκολα, γρήγορα και απλά.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την ίδια τη φόρτιση μπορείτε να ανατρέξετε εδώ και εδώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!