Ρέθυμνο: Βραβείο για την οδική ασφάλεια!

Το Ρέθυμνο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της οδικής ασφάλειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ακούστε το άρθρο

Την παράσταση έκλεψε το Ρέθυμνο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στην «οδική ασφάλεια». Στην εν λόγω εκστρατεία, μάλιστα, συμμετείχαν 3.184 πόλεις της Ευρώπης και το Ρέθυμνο στον τελικό πέρασε με τη Βαρσοβία και τη Φλωρεντία.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2021 ήταν: «Είμαστε Υγιείς κι Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα». Τη συγκεκριμένη εκστρατεία, μάλιστα, στηρίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακόμη, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας προωθεί τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη στο πλαίσιο της κλιματικής ουδετερότητας στην Ευρώπη.

1544: Ένας νέος αριθμός για τους οδηγούς στην Αττική

Το Ρέθυμνο πρωταθλητής στην οδική ασφάλεια

Ρέθυμνο: Βραβείο για την οδική ασφάλεια

Το Ρέθυμνο βράβευσε ο Matthew Baldwin σε μια υβριδικής μορφής εκδήλωση. Ακόμη, την κριτική επιτροπή εντυπωσίασε η προσέγγιση του Ρεθύμνου για την οδική ασφάλεια.

Ουσιαστικά, ο Δήμος Ρεθύμνης προωθεί την αναβάθμιση του συστήματος δημόσιων μεταφορών, την προτροπή αλλαγής συμπεριφοράς και την ολοκληρωμένη συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Αθήνα-Καρδίτσα σε 2 ώρες και 35 λεπτά με τον Ε65!

Το Ρέθυμνο, δηλαδή, ισορροπεί μεταξύ τις ιδιότητας του ως τουριστικός προορισμός και της ικανοποίησης των αναγκών των κατοίκων του. Επιπρόσθετα, η πόλη προχώρησε στην ανάπλαση της πόλης και την αναβάθμιση του αστικού ιστού.

Επιπλέον, διαμόρφωσε το οδικό δίκτυο με γνώμονα την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Τέλος, έλαβε διάφορα μέτρα σχετικά με την «ενεργή» μετακίνηση.

Αθήνα: Επιχείρηση «σκούπα» για 85 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Καλά νέα και για τον Άλιμο

Εκτός από το Ρέθυμνο διάκριση έλαβε και η πόλη του Αλίμου. Συγκεκριμένα, ο Άλιμος συνάντησε στους φιναλίστ της κατηγορίας «μικρών πόλεων» τις πόλεις Miajadas (Ισπανία) και τη νικήτρια Valongo (Πορτογαλία).

Τι δήλωσε ο κ. Νίκος Ταγαράς για το Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Βραβείο για την οδική ασφάλεια

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη μεγάλη διάκριση στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η κατηγορία στην οποία πρώτευσε, η οδική ασφάλεια, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην ουσία της βράβευσης, διότι αφορά την προστασία και τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή χωρίς διακρίσεις.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ;

Συγχαρητήρια και στον Δήμο Αλίμου αλλά και σε όλες τις ελληνικές συμμετοχές που φέτος ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Το ΥΠΕΝ ήταν και θα είναι δίπλα σε όλους τους Δήμους, μικρούς και μεγάλους ώστε να γίνουν οι πόλεις μας πιο ανθρώπινες».

abb_img