Test Drive || Opel Corsa-e: Πρώτο σε όλα!

Δοκιμάζουμε το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa-e και ανακαλύπτουμε για ποιο λόγο κατέκτησε την προτίμηση του κοινού με τόση ευκολία.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Corsa-e έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό στην ελληνική αγορά, προσφέροντας ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο «πακέτο» στον καταναλωτή. Μάλιστα, το γερμανικό μοντέλο κατέχει την πρώτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του για το 2023, στην ελληνική αγορά. Και φυσικά συνεχίζει ακάθεκτο. Ωστόσο, για αυτή την επιτυχία, η Opel το έχει εξοπλίσει με κατάλληλα εφόδια, που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Αρχικά, διαθέτει μία αρκετά σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση, που είναι ικανή να κεντρίσει το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά. Επιπλέον, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, ειδικά στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που είχαμε στη διάθεσή μας. Και τελευταίο και σημαντικότερο, προσφέρει ένα αποδοτικό αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ικανό να ανταπεξέλθει σε κάθε περίσταση.

Εξωτερικά, το Corsa-e χρησιμοποιεί την ήδη επιτυχημένη εμφάνιση του συμβατικού μοντέλου. Ωστόσο, ξεχωρίζει με τα λογότυπα «e» της έκδοσης, τόσο στην 5η πόρτα όσο και στα διακοσμητικά των θυρών στην κεντρική κολώνα. Φυσικά, την μηδενική παραγωγή ρύπων του μοντέλου «μαρτυρά» και η απουσία απόληξης της εξάτμισης στον πίσω προφυλακτήρα.

Test Drive || Opel Grandland PHEV: Στην πρίζα!

Test Drive || Opel Corsa-e: Πρώτο σε όλα!

Σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο εσωτερικό για το Opel Corsa-e

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες του Opel Corsa-e απολαμβάνουν μία επίσης σύγχρονη, καθώς και ευχάριστη εικόνα. Προφανώς, την παράσταση «κλέβουν» οι 2 διαθέσιμες οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment.

Αρχικά, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι αρκετά ευανάγνωστος για τον οδηγό, παρέχοντας κάθε πληροφορία σχετικά με την οδήγηση. Μάλιστα, αλλάζει εύκολα τα προφίλ του μέσω του ενός περιστρεφόμενου διακόπτη στο χειριστήριο των φλας.

Test Drive || Opel Corsa-e: Πρώτο σε όλα!

Στην περίπτωση της κεντρικής οθόνης, ο οδηγός επιλέγει μεταξύ των διαθέσιμων λειτουργιών μέσω περιμετρικών πλήκτρων αφής. Φυσικά, κάποια συστήματα, όπως η προαιρετική πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας, έκαναν τη ζωή μας, ακόμη πιο εύκολη.

Από πλευράς άνεσης, οι επιβάτες του μοντέλου δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, εκτός κι αν είναι… μπασκετμπολίστες. Αντιθέτως, θα απολαύσουν την ησυχία που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση, όπως μας δήλωσαν και οι συνεπιβαίνοντες του «δικού» μας Corsa-e.

Το Opel Corsa παραμένει σταθερά στην κορυφή!

Με 136 ίππους και πάνω από 350 χιλιόμετρα αυτονομία

Κάτω από το καπό του Opel Corsa-e συναντάμε ένα σύστημα μονού ηλεκτροκινητήρα, το οποίο δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο αποδίδει 136 ίππους, οι οποίοι όπως διαπιστώσαμε, το κινούν σε αρκετά γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα, η μέτρηση 0-100 χλμ./ώρα, είναι μία υπόθεση μόλις 8,1 δευτερολέπτων. Ωστόσο, εκτός από γρήγορα, το Corsa-e μπορεί να κινηθεί και οικονομικά. Άλλωστε, αυτός είναι και ο σκοπός του…

Από πλευράς αυτονομίας, η εταιρεία δηλώνει ότι το μοντέλο προσφέρει 353 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση. Ωστόσο, με τη χρήση του προγράμματος ECO, αλλά και την λειτουργία «B» στο κιβώτιο που αυξάνει την ανάκτηση ενέργειας, εμείς είδαμε και μέχρι 378 χιλιόμετρα αυτονομίας, στον υπολογιστή ταξιδιού. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι τόσο η λειτουργία Normal, όσο και η Sport.

Στην Normal, η ανάκτηση ενέργειας δεν είναι τόσο έντονη όσο στην ECO και είναι κατάλληλη κυρίως για «ανοιχτό» δρόμο. Επιπλέον στην Sport, το ηλεκτρικό σύστημα προσφέρει τη μέγιστη ισχύ του, ωστόσο έχει ανάλογη επίπτωση στην αυτονομία, όπως άλλωστε είναι λογικό.

Test Drive || Opel Astra PHEV 180 PS: Greenovation!

Test Drive || Opel Corsa-e: Πρώτο σε όλα!

Κατά τη φόρτιση, το ηλεκτρικό σύστημα μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε 30 λεπτά. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να γίνει χρήση ταχυφορτιστή 100 kW (DC). Επιπλέον, το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης, μέσω επιτοίχιου φορτιστή ταχυφορτιστή ή καλωδίου για οικιακές πρίζες.

Στο δρόμο, το Opel Corsa-e είναι στιβαρό και ασφαλές σε κάθε περίπτωση. Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης, με το τιμόνι να έχει το «σωστό βάρος» και να είναι άμεσο. Επίσης, ιδανική είναι και η λειτουργία της ανάρτησης, η οποία έχει σχετικά σφικτή ρύθμιση, χωρίς ωστόσο να ενοχλεί.

Το Opel Corsa είναι γεννημένος… πρωταθλητής!

Test Drive || Opel Corsa-e: Πρώτο σε όλα!

Τελικά, τι μπορεί να προσφέρει το Opel Corsa-e;

Όπως έχουμε ξαναπεί, με το Corsa-e, η Opel προσφέρει μία εξαιρετικά πλήρη πρόταση στην μικρή κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπλέον, διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, ο οποίος κάνει τη ζωή των επιβατών πιο εύκολη αλλά και πιο ασφαλή.

Είναι σύγχρονο σε κάθε περίπτωση, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Τέλος, αποτελεί την ιδανική επιλογή τόσο για νέους, όσο και για παλαιότερους οδηγούς για να απολαύσουν τις αρετές της ηλεκτροκίνησης. Και όπως αναφέρει και η Opel, το μέλλον ανήκει σε όλους

abb_img
spot_img