Θα μπορούσε το ηλεκτρικό skateboard να γίνει το επόμενο μέσο μικροκινητικότητας;

Ακούστε το άρθρο

Η μικροκινητικότητα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και διαρκούς αναμόχλευσης. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα πατίνια πολλαπλασιάζονται στους δρόμους ενώ νέες μορφές μετακίνησης για τις μικρές αστικές διαδρομές εμφανίζονται κάθε τόσο.

Για παράδειγμα, αντί να αγοράσει κανείς ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί απλά να αποκτήσει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, μετατρέποντας έτσι το ποδήλατο που ήδη έχει σε ηλεκτρικό και να προσθέσει “μια ώθηση” στην αγαπημένη του διαδρομή.

Διαβάστε επίσης: Η πανδημία «εκτόξευσε» τις μετακινήσεις με e-bikes στις ΗΠΑ

Χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος εξοπλισμού και αναβαθμίζοντας μόνο ένα μέρος του, μπορεί ένας ποδηλάτης να έχει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση ηλεκτρικής μεταφοράς και φυσικά με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

iSwile CUBΕ: Μία λύση για οικονομικό ηλεκτρικό skateboard

Ωστόσο, όταν πρόκειται για skateboards, μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα καινούργιο ηλεκτρικό skateboard (ή ένα μεταχειρισμένο), ή μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ μετατροπής και σε αυτήν την περίπτωση θα είναι φθηνότερο.

Ωστόσο, σύντομα θα υπάρχει μια άλλη επιλογή, με τη μορφή ενός ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης με μπουλόνι που θα επιτρέπει στους αναβάτες να έχουν μία ακόμη οικονομική λύση στο να μετατρέψουν το skateboard τους σε ηλεκτρικό.

Το iSwile CUBE, το οποίο έρχεται από “το μέλλον της εξατομικευμένης ηλεκτρικής κινητικότητας”, φαίνεται να είναι η πρώτη συσκευή μετατροπής του skateboard σε μέσο μικροκινητικότητας.

Διαβάστε επίσης: Οδηγός αναζήτησης του ιδανικού προστατευτικού κράνους για το e-bike σας

Η συσκευή είναι προσαρτημένη στο πίσω μέρος του skateboard και ουσιαστικά το ωθεί, με τον αναβάτη να μπορεί να ελέγχει την ταχύτητα και να φρενάρει με ένα χειριστήριο χειρός.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το iSwile CUBE έχει τελική ταχύτητα τα 30 χλμ. ανά ώρα και μπορεί να ανταπεξέλθει σε κλίσεις 40 μοιρών.

Για να καταφέρει να δώσει ζωή στο συγκεκριμένο προϊόν, το iSwile ξεκίνησε μια καμπάνια Indiegogo (με στόχο τα 20.000 δολάρια) για να καλύψει τα έξοδα για την πρώτη παραγωγή των συσκευών, ενώ οι υποστηρικτές μπορούν να είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν μία από αυτές στην τιμή των 250 δολαρίων.

Ενδείκνυται το sκateboard ως μέσο μικροκινητικότητας; 

Skateboard

Η συσκευή της iSwile στην τρέχουσα μορφή της, αφορά μόνο σε skateboards (ίσως και σε kick-scooters;), που δεν είναι πολύ ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων ως τρόπος μεταφοράς των περισσότερων ατόμων.

Το άλλο πιθανό μειονέκτημα της μετατροπής σε ηλεκτρικό ενός skateboard είναι ότι δυνητικά ίσως προκαλέσει προβλήματα ανάμεσα στους σκέιτερς και τους πεζούς, αφού νομοτελειακά πολλά από αυτά θα καταλήξουν σε πεζοδρόμια και σε άλλους πεζόδρομους όπου η οδήγηση μιας μηχανοκίνητης συσκευής μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Το μέλλον του iSwile CUBE

Η εταιρεία ουσιαστικά έχει ξεκινήσει να προσθέτει ηλεκτρικά συστήματα κίνησης σε οτιδήποτε χρειάζεται να τραβηχτεί, να σηκωθεί ή να μεταφερθεί κατά μήκος του πεζοδρομίου.

Παρόλο που η συσκευή CUBE προορίζεται κυρίως για skateboard, η ιδέα ενός μικρού συνδυασμού ηλεκτρικού κινητήρα, τροχού και μπαταρίας που θα μπορούσε να επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να μετατρέψουν σε ηλεκτρικό “οτιδήποτε έχει έστω έναν τροχό” και επιπλέον παράλληλα να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρεθεί η συσκευή μετατροπής με ευκολία όταν δεν χρειάζεται πια.

Η ομάδα iSwile CUBE οραματίζεται μελλοντικές εκδόσεις του προϊόντος της προσθέτοντας ηλεκτρονική κινητικότητα σε αναπηρικά αμαξίδια, καροτσάκια και σχεδόν οτιδήποτε άλλο με τροχούς.

abb_img