Το 2035 η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης!

Η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην E.E. θα πάρει παράταση και θα ισχύσει από το 2035, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές CO2.

Αλλαγές παρατηρούμε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη, η οποία θα πάρει παράταση 5 χρόνων. Συγκεκριμένα, η πώληση κινητήρων βενζίνης και diesel, θα απαγορεύεται από το 2035. Η εν λόγω απαγόρευση αποτελεί μέρος του πακέτου «Fit for 55».

Το πακέτο αυτό στοχεύει στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Plug-in υβριδικά: Πλησιάζει η κατάργηση τους;

Απαγόρευση των κινητήρων εσωτερική καύσης και στην Ελλάδα

Η αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Έτσι, λοιπόν, η απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ελλάδα θα λάβει χώρα κατά πάσα πιθανότητα το 2035. Μάλιστα, εδώ και μερικούς μήνες τρέχει δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές, τις οποίες θα προκαλέσει ο κλιματικός νόμος.

Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης είναι πολλά!

Αντίστοιχα, πίσω θα πάει κατά 2 περίπου χρόνια, το χρονοδιάγραμμα της διάταξης σχετικά με τα ταξί. Σύμφωνα λοιπόν, με τη διάταξη όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι ηλεκτρικά ή μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το ίδιο, θα ισχύσει και για το 1/3 των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων.

Έρευνα: Οι Έλληνες θέλουν για ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο

Αλλαγές και στη θέρμανση των κατοικιών

Εκτός από την απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης το σχέδιο προβλέπει την απαγόρευση πώλησης και εγκατάστασης καυστήρων πετρελαίου. Ωστόσο, η απαγόρευση αυτή δεν είναι βέβαιη. Θα επιτρέπεται, δηλαδή, η χρήση του πετρελαίου θέρμανσης αρκεί να περιέχει κατά 30% ανανεώσιμα υγρά καύσιμα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!