Το Pure Pontoon Boat έχει… «καρδιά» από GM

Το e-boat Pure Pontoon Boat υπόσχεται θαλάσσιες βόλτες χωρίς ρύπους, με τις μπαταρίες της GM να τροφοδοτούν τον ηλεκτροκινητήρα του.

Οι χαλαρές και βιώσιμες βόλτες στη θάλασσα είναι χαρακτηριστικά συνώνυμα του νέου ηλεκτρικού πλωτού σκάφους Pure Pontoon Boat. Το νεοαφιχθέν e-boat παρουσιάστηκε από την εταιρεία Pure Watercraft. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος, ιδανικό για βόλτες και το πιο σημαντικό φιλικό προς το περιβάλλον.

Η Pure Watercraft είναι μία αμερικάνικη εταιρεία, ειδική στην ηλεκτρική πρόωση, η οποία ξεκίνησε την πορεία της το 2011 στο Σιάτλ. Στην αρχή έφτιαχνε εξωλέμβιους κινητήρες, ενώ αργότερα έκανε στροφή στην κατασκευή ηλεκτρικών σκαφών.

Η BYD-Naval Architects αναπτύσσει νέο ηλεκτρικό καταμαράν

Με μπαταρίες της GM

Ωστόσο, 10 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, μπήκε στο κόλπο η GM, η οποία απέκτησε το 25%. Η GM συνέβαλε τα μέγιστα στην κατασκευή του Pure Pontoon Boat, εφοδιάζοντας το με τις μπαταρίες της. Ειδικότερα, το πακέτο μπαταριών της GM είναι χωρητικότητας 66 kWh, και ουσιαστικά χρησιμοποιεί τις ίδιες μπαταρίες που χρησιμοποιεί και το Chevy Bolt.

Το εν λόγω πακέτο μπορεί να προσφέρει αυτονομία μέχρι και 65 χιλιόμετρα, για περίπου 7 ώρες ατελείωτης… βαρκάδας. Το σκάφος χρησιμοποιεί ένα τυπικό βύσμα J1772 και μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε τυπική πηγή ενέργειας, φορτίζοντας έως και 11 kW σε φορτιστή επιπέδου 2. Επιπλέον, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC.

Kaebon EB EIns: Ένα… «αέρινο» ηλεκτρικό σκάφος!

Σε δύο εκδόσεις το Pure Pontoon Boat

Επιπλέον, το νέο e-boat μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα, διαθέτει κινητήρα με 2 εκδόσεις, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 23 μίλια/ώρα.

Ακόμη, στο πίσω μέρος του σκάφους υπάρχει ένα υδροπτέρυγο, που τραβάει τα απόνερα, προσθέτοντας ανύψωση και ταχύτητα στο σκάφος. Το Pure Pontoon Boat διαθέτει έναν ή και 2 ηλεκτρικούς κινητήρες, με ισχύ 25 kW και μέγιστη ταχύτητα 41 χλμ./ώρα.

Το πρώτο σκάφος της Pure είναι πλέον διαθέσιμο για προπαραγγελία με 100 δολάρια προκαταβολή. Τέλος, η τιμή του ηλεκτρικού σκάφους ξεκινά από 75.000 δολάρια για την έκδοση με έναν κινητήρα και 95.000 δολάρια για την έκδοση με 2 κινητήρες.

Candela C-8 CC: Νέα έκδοση ακόμη πιο… «πράσινη»

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andy Rebele, δήλωσε για το Pure Pontoon Boat:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε στην αγορά το Pure Pontoon Boat. Η ομάδα μας δούλεψε ακούραστα για τη δημιουργία ενός σκάφους υψηλών επιδόσεων, φιλικό προς το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι το σκάφος Pure Pontoon θα προσελκύσει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που αγαπούν το νερό. Το Pure Pontoon θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για την κωπηλασία με πλωτό σκάφος».

Editorial